Top 12
Image default
Computers / Internet

Zonnepanelen stress? Wij helpen je!

De klimaatcrisis vind jij spannend genoeg en je wilt je steentje bijdragen aan een betere wereld voor jezelf, je kinderen en andere generaties. Dus jij stapt over op zonnepanelen, groene energie. Je hebt alleen geen idee welk soort, de beste, de goedkoopste, de efficiëntste is. Daar ga ik je bij helpen, lees snel verder!

 

Polykristallijn zonnepaneel

De zonnecellen in dit type zonnepaneel, bevatten meerdere kristallen. Dit type paneel heeft een goedkopere aanschafprijs. De zonnepanelen opbrengst is dan ook lager dan de monokristallijn zonnepaneel. Dit type zonnepaneel is vooral aantrekkelijk als u een groot dakoppervlak beschikbaar heeft, waardoor de opbrengst per m2 niet perse de belangrijkste factor is. 

 

Monokristallijn zonnepaneel

De zonnecellen in dit type zonnepaneel, bevat maar 1 kristal. Ze leveren meer opbrengst per m2, dit komt door de geordende elektroden in de zonnecel. Het maximum is hiervan nog niet bereikt, de zonnepanelen zijn dus nog in ontwikkeling, dit betekent dat de nieuwe varianten ook een hogere opbrengst kunnen leveren. Door deze hoge opbrengst, is het mogelijk om zonnepanelen te plaatsen op een klein dak. 

 

Houdt bij het kopen van de zonnepanelen, ook rekening met de kosten voor de montage zonnepanelen

 

Overige groene energie

Niet alleen zonnepanelen hoort bij de groep groene energie. Windmolens zorgen voor windenergie. Watermolens kunnen waterenergie leveren en kerncentrales leveren kernenergie. Veel mensen zijn bang voor kernenergie door de rampen die zijn gebeurd in het verleden. Rampen met kerncentrales gebeuren echter zelden en als er een ramp voorkomt, betekent dit niet gelijk dat er doden of zieken vallen. Bij alle soorten groene energie gebeuren vaak ongelukken, brandende windmolens met mensen die niet kunnen ontsnappen of ongelukken op hoge daken bij de montage van zonnepanelen.

Samen moeten we veel overleggen en alle opties grondig onderzoeken. Zo komen we er achter wat de veiligste manier is en ook protocollen en het beleid nakomen om de veiligheid van arbeiders te waarborgen. Zo komen we samen door de klimaatcrisis!

 

https://economy.nl