Top 12
Image default
Computers / Internet

Wat heb je nodig voor tennis?

Voor elke sport heb je spullen nodig. In dit artikel gaan we het hebben over de sport Tennis. Voor tennis heb je niet veel spullen nodig, maar de spullen die je nodig hebt, zijn wel onmisbaar. Dit is wat je minimaal nodig hebt om een potje te kunnen tennissen:

Tennisracket

Als eerste moet je natuurlijk een tennisracket kopen. Je moet op een aantal verschillende dingen letten bij het kiezen van een racket: de bladgrootte, het zwaartepunt, het gewicht, de lengte van het frame en je manier van slaan. Personeel in de winkel kan je daar vaak wel mee helpen. Er zijn rackets van allerlei verschillende prijzen. Als je nog maar net begint of alleen maar recreatief wilt spelen, is het niet nodig om meteen het duurste racket te kopen.

Tennisschoenen

Ook schoenen zijn erg belangrijk bij tennis. Denk niet dat je gewoon oude gympies kunt gebruiken die je nog hebt liggen. Bij tennis maak je veel zijwaartse bewegingen en daarom kun je snel enkel blessures krijgen. De schoenen moeten de enkels dus goed ondersteunen. Ook moeten de schoenen een goede schokdemping hebben, zodat je geen last van je hielen krijgt na een training. Een goed merk is tennisschoenen k swiss.

Tennisballen

Ja, ook tennisballen zijn er in verschillende soorten. Vaak kun je tennisballen gebruiken die bij de baan horen, zeker als je lessen neemt. In dat geval heb je het makkelijk en hoef je ze niet zelf aan te schaffen. Als je ze wel zelf koopt, zorg dan dat je er genoeg koopt. Het is fijn voor het potje als je door kunt spelen, ook als de bal ver weg belandt. Het is dan heel fijn om meerdere ballen te hebben, zodat je ze later kunt pakken. Tennisballen zijn verschillend voor verschillende niveaus, dit heeft te maken met hoe hard ze zijn en hoe ze stuiteren.

 

https://www.kctennis.nl/