Top 12
Image default
Computers / Internet

Opbergen van je visspullen

Bij de hengelsport is het van belang om je spullen goed te verzamelen en op te bergen. Dit is net als bij ander hobby’s niet anders. Maar hoe voorkom je dan dat je spullen niet beschadigen wanneer ze worden opgeborgen? In deze blog zal worden toegelicht wat er allemaal mogelijk is om je belangrijkste visartikel veilig op te bergen en hoe ze klaar te maken voor transport.

Opbergen van hengel

Bij Vishengels is het belangrijk dat ze goed verzorgd worden zodat ze niet beschadigen. Het beschadigen van een hengel is zo gebeurd en de hengels zijn vaak kostbaar. Het gaat natuurlijk om de hengel zelf, maar de hengel kan ook schade aanrichten aan de omgeving wanneer het gaat schuiven of ergens tegenaan komt. Dit kun je voorkomen door de hengels in speciale hengeltassen op te bergen. Deze worden ook wel hengelfoudralen genoemd en daar kunnen meerdere hengels in geplaatst worden om ze veilig op te bergen of mee te nemen. Naast het opbergen van je hengels, kun je er ook andere voorwerpen in kwijt, zoals een visnet, paraplu of andere handige dingen voor bij het vissen. Zo kun je ze veilig vervoeren of opbergen in je schuur of garage. Let op bij de aanschaf van een hengelfoudraal dat deze lang genoeg is. Niet elke foudraal is geschikt voor elke hengel vanwege de lengte van de hengels.

Mocht je een schuur of garage hebben waar je ze praktisch in wilt opslaan, kun je ook een ophangsysteem plaatsen. Deze systemen zijn speciaal gemaakt om hengels aan op te hangen of in neer te zetten. Deze kun je ook in je boot plaatsen om ze stevig en veilig neer te zetten. Zo voorkom je dat er iemand per ongeluk op gaat staan of tegenaan loopt. Naast het opbergen van je hengels, is het ook handig om je kleine visartikelen veilig op te bergen. Dit kun je doen in een viskoffer of sporttas die overzichtelijk zijn en gemakkelijk mee te nemen.

 

https://www.sportvisgigant.nl/