Top 12
Image default
Computers

Een peuterbed van Ferrari?

De eerste jaren van uw kind zijn meestal erg hectisch. Het kind is vaak nog niet geheel zindelijk wat zorgt voor een scala aan problemen. Het ritme van een peuter is essentieel voor de ontwikkeling van het brein en het lichaam. Door onder andere een goede nachtrust te bieden aan uw kind biedt u gezonde omstandigheden aan tijdens de opvoeding. Een peuter laten slapen op een matras dat bedoeld is voor volwassen zorgt voor een slechtere ondersteuning van het lichaam. Een peuterbed is ingericht op het lichaam en de ontwikkeling van een peuter.

De ontwikkeling van uw kind 

Het is voor de meeste ouders vaak improviseren op het gebied van nachtrust voor een kind. Er komt namelijk veel kijken bij de opvoeding van een kind en een van de aspecten is de slaapkamer. De eerste afweging die u als ouder zult moeten maken is wat voor omstandigheden u biedt. Hoe lang zal een kind bijvoorbeeld in een peuterbed slapen? Dit hangt af van de groei van het kind en natuurlijk welk bed u kiest. 

Het gemiddelde peuterbed is geschikt voor kinderen tot en met zes jaar. Dit is natuurlijk niet altijd het geval door de variatie van de groeispurt bij uw kind. Een kind dat vroeg groeit zal al snel tegen de limieten van het bed aan zitten. Houdt u dus rekening met de groeispurten van uw kind. 

Een peuterbed met matras aanschaffen biedt uw kind bijvoorbeeld meer comfort en ondersteuning maar zal al snel aan vervanging toe zijn. Door de opties te bespreken met de specialisten in huis kunnen er in overleg een aantal opties gemaakt worden.  

Waarom een peuterbed? 

Ondanks de vele soorten verwennerij die men tegenwoordig aanbiedt aan het kind wordt het bed vaak over het hoofd gezien. Een peuterbed is speciaal ontwikkeld voor kinderen die uit de wieg komen maar nog niet fysiek toe zijn aan de grootte van een volwassen eenpersoonsbed. Het bed biedt een geborgenheid van wieg terwijl het al een stuk groter is. De randen van het bed zijn ook enigszins verhoogd waardoor het de geborgenheid behoudt. 

De afmetingen zijn gemiddeld 150 centimeter lang bij 70 centimeter breed. De leeftijd van kinderen in een peuterbed die hier gebruik van maken zitten tussen de 2,5 jaar en 7 jaar.  

Wat is het verschil eigenlijk? 

Vaak zijn ouders toch enigszins sceptisch doordat het pas de laatste aantal jaren echt in opkomst is. Dit komt ten eerste doordat er vroeger minder tijd besteed werd aan dit soort verwennerij. De wereld is veel toegankelijker geworden op het gebied van verzorging. De wetenschap geeft nu de mogelijkheid om de effecten van dit soort ontwikkelingen te meten. Hieronder zult u de verschillen zien tussen een eenpersoonsbed en een peuterbed voor de ontwikkeling van uw kind. 

De baat bij een peuterbed ten opzichte van een eenpersoonsbed is de geborgenheid die het biedt. Daarnaast zal het ook ruimte besparen in de kinderkamer waardoor er meer ruimte overblijft voor speelruimte. Het zal echter er ook voor zorgen dat u eerder toe bent aan een nieuw bed voor uw kind aangezien een eenpersoonsbed natuurlijk langer mee kan met de groei.