Top 12
Image default
Computers / Internet

White wash verf

De white wash verf van Moosefärg heeft een toepasselijke naam. Deze naam is Dimma. Dit is zo toepasselijk, want Dimma betekent “mist” of “nevel” in het Zweeds. Deze naam is aan de white wash gegeven, omdat deze een witte, half transparante uitstraling geeft aan het hout. De verven van Moosefärg zijn allemaal van de beproefde Zweedse kwaliteit. Als ze in een land wel weten hoe ze hout goed moeten behandelen dan is het Zweden wel. De Zweden hebben veel architectuur van hout. We kennen allemaal wel de iconische dorpjes met de donkerrode huisjes wel. De typisch Zweedse kleuren zijn allemaal verkrijgbaar bij Moosefärg. Dit is niet alleen het bekende rood. Het gaat hier ook om kleuren als blauw en geel en grijstinten. De zweden staan bekend om hun stijlvolle kleren. Met Moosefärg kun je van je eigen tuinhuisje net even iets meer bijzonders maken.

 

Naast white wash verf is er ook white wash vloerlak. Deze lijkt op krijtverf buiten. De Moosefärg is geschikt voor binnen en buiten. Verder beschermt deze verf het hout tegen de uv-stralingen van de zon, zodat het hout zijn uitstraling behoud en niet verkleurd. Het behandelen van je hout met Dimma heeft dus een dubbele werking: je geeft het hout een mooie stijlvolle kleur en je beschermd het hout. De white wash Dimma vertraagt de vergeling en de vergrijzing van het hout.

 

Het aanbrengen van de verf is erg makkelijk. Dit geldt ook voor andere producten die Moosefärg aanbiedt. Met de hoeveelheid die je aanbrengt kun je zelf het eindresultaat bepalen. Hoe meer lagen hoe meer gedekt het resultaat is. Hoe minder lagen en hoe meer natuurlijk het hout eruitziet.

 

Voor veel gevallen is een enkele laag van de matte parketlak al voldoende voor een mooi effect. Maar wanneer je dekkende resultaten wilt, dan is het mogelijk door lagen toe te voegen.