Top 12
Image default
Computers / Internet

Wat voor site is Joybuy?

De Joybuy.com online shop is pas in 2018 gelanceerd. Joybuy.com is een handelsplatform vergelijkbaar met Aliexpress. Concreet betekent dit dat verschillende handelaren producten op de website aanbieden en dat Joybuy zelf niet rechtstreeks levert. Joybuy is een dochteronderneming van de Chinese online winkelgigant JD.com, die alleen al in China goed is voor de helft van de omzet van Amazon. In dit opzicht kan worden aangenomen dat Joybuy zeer grote financiële mogelijkheden heeft en het doel heeft om naast Aliexpress een van de grootste export-gebaseerde online shopping websites in China te worden. De online shop is tot nu toe nog relatief jong en er is nog maar weinig ervaring met Joybuy. De prijzen tonen echter al aan dat er in de toekomst veel goede aanbiedingen op Joybuy zullen komen. Het grote aantal concurrerende handelaren zorgt intern voor een hoge prijzenoorlog, wat de lage prijzen voor de koper ten goede komt. Verzending en douane Omdat de individuele Joybuy dealers verantwoordelijk zijn voor de verzending van de goederen, zijn er verschillende verzendmethoden. Helaas is het nog niet mogelijk om te beoordelen om welke gegevens het gaat.

Joybuy ervaringen: verzending

Uiteraard zijn er verzendmethoden die de ervaren Chinese shopper (bijvoorbeeld DHL Express of Bpost) goed kent. Maar veel handelaren hebben ook verzendmethoden waar we zelfs nog nooit van gehoord hebben, zoals “4PX SGSP”. Joybuy heeft dus nog veel werk te doen om de website transparanter te maken voor de klant. Als je bij Joybuy iets uit China naar Nederland bestelt, moet je er op dit moment van uitgaan dat voor zendingen met een waarde van meer dan €25 de douanerechten van 21% invoer omzetbelasting van toepassing zijn. Retourrecht en garantie Voor smartphones en elektronische producten geeft Joybuy een recht op retour van één week na ontvangst van het product. Indien het gekochte product kwalitatieve gebreken vertoont, kan het artikel tot 30 dagen na ontvangst worden geretourneerd. Het geld wordt dan teruggestort op de PayPal-rekening of bankrekening van de koper. De kosten voor het retourneren van het product zijn voor rekening van de koper en het product moet worden teruggestuurd naar China. Voor defecten die zich 30 dagen na levering voordoen, zal Joybuy een jaar lang gratis reparatieservice aanbieden.

Joybuy ervaringen: Betaalmogelijkheden

Joybuy biedt een verscheidenheid aan betaalmogelijkheden. Hieronder vallen de meest voorkomende kaarten zoals Visa en Mastercard. Betaling door Giropay en Paypal is ook mogelijk. In het algemeen raden wij je aan om met PayPal te betalen, omdat je in dit geval ook profiteert van de kopersbescherming van PayPal.

Joybuy ervaringen: Vouchers & Promoties

Net als bij Aliexpress biedt Joybuy regelmatig promoties aan waarbij individuele producten of hele productcategorieën met korting worden aangeboden. Het is de moeite waard om de banners op de homepage te bekijken en de individuele aanbiedingen door te klikken. Nieuwe klanten ontvangen ook een kortingsbon van 5 dollar, die kan worden geclaimd bij een bestelwaarde van 35 dollar. Onze evaluatie en ervaring tot nu toe is het nog steeds moeilijk om het potentieel van Joybuy te beoordelen. Met JD.com achter ons, moet het duidelijk zijn dat er in de toekomst zeer goede aanbiedingen van de online shop te verwachten zijn. In ieder geval is er geen gebrek aan geld. Omdat het nog niet duidelijk is welke verzendmethode werkt, raden wij over het algemeen alleen de aankoop van goedkopere producten aan onder de belastingvrije grens van €25. Voor de aankoop van smartphones, tablets of andere duurdere gadgets kan men beter naar gevestigde online winkels zoals Gearbest, Banggood of Geekbuying gaan.