Top 12
Image default
Computers / Internet

Wat als ik mijn baby laat vallen?

Wat als ik die kleine laat vallen?

 

Dit lijkt op het eerste zicht een beetje een aparte vraag, maar jonge ouders stellen ze meer dan je zou kunnen vermoeden. Vaak durven ze er niet voor uitkomen. Ze schamen zich. Wie durft er zijn eigen kind nu niet op de arm nemen kijk  op www.luiers-aanbieding.net voor meer tips? 

Je hebt bewust voor een kind gekozen. Jullie wilden er samen voor gaan en je kindje is zeker meer dan gewild. Het is jullie eerste kind en jullie kijken er zo naar uit! Toch steken enkele twijfels de kop op. Jullie willen dit kind zo erg, maar geen van jullie beiden heeft enige ervaring met de opvoeding of de verzorging van baby’s en jonge kinderen. Dit kan voor de buitenwereld misschien een beetje vreemd lijken, maar toch is dit niet zo apart als je eerst zou denken. Ouders die als enig kind opgroeiden in een klein gezin hebben vaak niet zoveel ervaring met baby’s in de familie. Dat is zeker het geval als de grootouders zelf in een klein gezin opgroeiden. Je voelt zelf misschien een beetje schaamte omdat je geen ervaring hebt met flesjes geven, luiers aandoen of gewoon nog maar een baby vasthouden. Die kleine hummeltjes zien er zo fragiel uit dat je nog niet eens durft in je armen te nemen. Straks worden jullie ouders en hoe moet het dan verder? Als je jezelf deze vragen stelt, dan is het tijd om hulp te vragen.

 

Aan wie kun je hulp vragen?

 

Wie kiest voor thuisbevalling, kan de hulp inroepen van professionele kraamhulp. De vrouw of soms ook man, heeft jarenlange ervaring met het verzorgen van kinderen. Terwijl jij nog moet bijkomen van de bevalling, neemt zij de zorg voor je baby uit handen. Dat is heel erg handig tijdens die eerste dagen dat je je nog helemaal uitgeput voelt. Zeker als je jezelf onzeker voelt, is deze verzorgende heel erg welkom. Terwijl deze hulp in huis komt, kun jij van de gelegenheid gebruik maken om enkele tips te vragen en niets belet je om al een deel van de zorg zelf op te nemen. Zo kun je leren onder toezicht van iemand anders. Op die manier leer je een luier verversen en wat te doen bij luieruitslag. Ook andere onderwerpen kunnen aan bod komen. Zo is het ook nodig om de navel van het pasgeboren kindje te verzorgen en is het belangrijk om weten waar je op moet letten wanneer je je baby een badje geeft.

https://www.luiers-aanbieding.net