Top 12
Image default
Computers / Internet

Voorkom schade door vogels aan uw zonnepanelen

 

De klimaatcrisis, een van de grootste problemen waarmee wij met zijn alle mee te maken hebben. Diersoorten die worden uitgeroeid, overstromingen en andere natuurrampen, de Golfstroom die stil valt en misschien wel een nieuwe ijstijd. 

Het is daarom zeker van belang dat elk land zich aan het Parijs Akkoord houdt, en beter dan dat nog. Het is namelijk gebleken dat het Parijs Akkoord niet genoeg is. Een maximale stijging van 1,5 graden Celsius zou al te erg zijn voor onze aarde, dat komt omdat de aarde al deels is opgewarmd en het dus eigenlijk meer dan 1,5 graden Celsius zou zijn. Mogelijk zijn er op dit moment al processen in zijn werking die niet terugkeerbaar zijn en met grote gevolgen. Op het moment is er een lange hittegolf gaande in het Middellandse Zeegebied wat heeft geresulteerd in bosbranden in meerdere landen en ook overslaat in andere buurlanden. 

 

Wat wij als burgers kunnen doen is het aanschaffen van zonnepanelen of overgaan op een andere bron van groene energie. Bijvoorbeeld windenergie of waterenergie. Ook kern energie is een mogelijkheid. 

Een veelvoorkomend probleem bij zonnepanelen zijn vogels. Ze blijven onder of op de zonnepanelen zitten en kunnen gewond raken of de zonnepanelen beschadigen. Ook is er kans op brand of minder stroomopbrengst. Geen van alle genoemde opties is natuurlijk optimaal. Het is daarom handig om anti vogel zonnepanelen te kopen of een zonnepanelen vogelwering aan te schaffen. 

Je kan het natuurlijk ook zelf proberen dicht te maken met wat gaas of een paar planken, maar het is ook belangrijk dat er genoeg ventilatie onder de zonnepanelen plaatsvindt. Minder ventilatie zorgt voor minder stroomopbrengst en dat zou zonde zijn van uw geld. Het is daarom handig om het aan professionals over te laten, zodat alles verloopt hoe het hoort en met optimale opbrengst van uw zonnepanelen. 


http://birdblocker.eu