Top 12
Image default
Computers / Internet

Voordelen van cloud hosting

We leven in een tijd waarin het steeds belangrijker is om veel goede servers te hebben waar dingen opgeslagen kunnen worden. Het is tegenwoordig nog steeds erg duur om je huidige computer uit te laten bereiden met geheugen. En een nieuwe computer kopen is natuurlijk nog duurder dan je huidige computer uit te bereiden. Bekijk dan dus goed naar de mogelijkheden om meer op te kunnen slaan zonder dat je gelijk veel meer hoeft te betalen. Een voorbeeld hiervan kan zijn het inzetten van cloud hosting, maar wat houdt dit precies in en wat zijn de voordelen.

Wat is een vps server?

Een vps server is een virtual private server. Wat inhoudt dat je een eigen server tot je beschikking hebt en waar je dus mee kunt doen wat je zelf wilt. Je kun dus ook zelf bepalen hoeveel geheugen en capaciteit je wilt. Het  voordeel van deze meeste bedrijven die deze diensten aanbieden is dat je per maand kunt zeggen of je meer of minder geheugen en capaciteit nodig hebt. Het grote voordeel hiervan is dat je jou dus niet heel druk hoeft te maken of je wel ongeveer het goede gehuurd hebt.

Cloud hosting in samenhang met een vps cloud

Cloud hosting gaat over het algemeen samen met een vps cloud. Cloud hosting is namelijk het verhuren/ weggeven van opslagruimte op een grote cloud. De delen die verhuurd worden van de grote cloud wort een vps cloud genoemd. De mensen die een vps cloud huren kunnen zelf bepalen wat ze met hun opslagruimte doen. Ook kunnen ze zelf kiezen wat voor een software ze erop willen zetten. De bestanden die de mensen opslaan op hun eigen deel van vps cloud, kunnen de mensen van de grote cloud niet bij.