Top 12
Image default
Computers / Internet

Verklein de kans op Covid-19 in twee stappen

Verklein de kans op Covid-19 in twee stappen

Sinds de uitbraak van het Coronavirus zijn alle winkels en andere zaken massaal aan het desinfecteren van hun zaak. De intentie daarvan is goed. Zij willen ervoor zorgen dat hun bedrijf zo schoon mogelijk is zodat klanten geen groot risico lopen op een besmetting. Helaas doen veel ondernemingen het toch verkeerd. Vaak zie je dat het personeel producten, winkelwagens en andere materialen alleen desinfecteren. Op die manier de desinfecterende schoonmaakmiddelen gebruiken is niet effectief. Hoe het wel moet, lees je hier.

 

Maak alles eerst schoon 

Vuil zoals stof en vet is bijna overal op terug te vinden. Ook in de winkels en andere soort zaken dus. Voordat je de boel echt kan desinfecteren is het belangrijk om eerst al het vuil te verwijderen. Dat kun je doen door de plekken die je bacterievrij wil hebben goed te reinigen. Reinigingsmiddelen of biologische schoonmaakmiddelen helpen daar goed bij. Onthoud wel dat het reinigen de micro organismen niet doodt.  

 

Daarna kun je Desinfecteren 

Nadat alles goed schoongemaakt is, kun je pas echt desinfecteren. In tegenstelling tot het reinigen, dood je bij het desinfecteren organismen die ziekteverwekkend zijn. Virussen en bacteriën zijn de meest voorkomende organismen die men probeert te bestrijden. Een desinfectiemiddel inactiveert en verwijdert hardnekkige bacteriën, kiemen en ziektekiemen. 

Optimaal resultaat

Afhankelijk van wat je wil bereiken kun je eventueel kiezen voor alleen reinigen of desinvesteren.  Maar wanneer je zeker weet dat je de boel gaat desinfecteren om bijvoorbeeld het Corona virus tegen te gaan, dan dien je de stappen te volgen die hierboven staan beschreven. Alleen op die manier bereik je het optimale resultaat. 

 

Tijdens deze pandemie zijn ondernemingen actief bezig met het schoonhouden van hun zaak. Zij doen dit om het besmettingsrisico zo veel mogelijk te verlagen zodat het personeel toch nog veilig aan het werk kan. Ook voor klanten is het natuurlijk belangrijk dat zij niet ziek worden na een winkelbezoek. Om tot een optimaal resultaat te komen, is het belangrijk om eerst schoon te maken voordat je aan het desinfecteren begint.

 

 

 

https://www.fayon.nl/