Top 12
Image default
Computers / Internet

Tips voor een aangename tuin

 

Nederlanders zijn buitenmensen, zo bestempelt ruim 51% van de Nederlanders zich als ‘buitenmens’. Om die reden hechten de Nederlanders ook veel waarde aan een mooie, verzorgde tuin. Er wordt immers veel tijd in de tuin doorgebracht.

 

Iedereen heeft andere wensen, waardoor iedere tuin anders is aangekleed. Toch is het aardig lastig om de tuin te voorzien van de nodige meubels en handige tools. Wellicht zullen de volgende tips je helpen:

 

Kindvriendelijke tuin

 

Gezinnen met kinderen hebben vaak een andere tuin dan senioren. Zo is de tuin voorzien van kinderspeelgoed, een voetbaldoeltjes of zelfs een zandbak. Kindvriendelijke tuinen zijn vrijwel altijd voorzien van een grasmat. Zo zijn tegels in de tuin niet geheel kindvriendelijk. Een val op de tegels kan een kind verwonden en ook rollebollen of picknicken in de tuin is niet mogelijk. Voeg een autobaan, doelnet of fietsje toe en de kinderen kunnen zich uren vermaken!

 

Zen-tuin

 

Naarmate mensen ouder worden, streven ze naar meer rust. Een zen-tuin kan helpen om deze rust te creëren in de eigen omgeving. De tuin zal veel Oosterse elementen bevatten, waar vooral bonsai, bamboe en mos niet te missen zijn. Ook de plaatsing van een rode Japanse esdoorn of rododendrons worden vaak gerealiseerd in de spirituele tuinen.

 

Stenen staan centraal in een rustgevende tuin. Momenteel zijn stenen in elke soort en maat te verkrijgen, denk aan gestapelde rotsblokken of een veld, verrijkt met witte kiezelstenen. Ook is stromend water een musthave in dit soort tuinen voor het ultieme rustgevoel.

 

Oog voor dieren

 

Ook is het mogelijk een diervriendelijke tuin te creëren. Om dieren te lokken, zijn planten van groot belang. In dit soort tuinen wordt vaak de verhouding 1/3 bestrating en 2/3 beplanting toegepast. Bij de beplanting is het belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid stuifmeel van de bloemen om insecten mee te lokken. Ook is een insectenhotel ideaal om insecten te ontvangen. Indien je streeft naar een vogelrijke tuin is het raadzaam om hoge bomen of planten aan te schaffen.  om insecten te lokken.

 

Tuin met gering onderhoud

 

Geen groene vingers of maar weinig tijd voor onderhoud? Ook in die situatie is het mogelijk om de woning te voorzien van een schitterende tuin. Kies voor planten die weinig verzorging vergen. Deze informatie kun je vaak ophalen bij de medewerkers van tuincentra. Om ook niet dagelijks op de knieën te hoeven voor de verwijdering van onkruid kun je boomschors tussen de planten strooien om de begroeiing van de boosdoeners af te remmen.

 

Gras heeft vaak veel onderhoud nodig. Om tijd en moeite te besparen, is het verstandig te kiezen voor kunstgras. Tegenwoordig lijken de kunstgrassen en echte grasstroken niet te onderscheiden te zijn.

 

http://voetbalgoals.nl