Top 12
Image default
Computers / Internet

The internet of things

Een trend die zich de laatste jaren steeds meer ontwikkeld, is The Internet of Things. Er vindt een verschuiving plaats naar een Internet of Things samenleving. Dit is een samenleving waarin alles door middel van internet met elkaar is verbonden door middel van, je raad het al, internet. Maar wat is Internet of Things eigenlijk en hoe komen we dit tegen in onze dagelijkse leven?

Zoals eerder als is beschreven kan door middel van Internet of Things normale dagelijkse producten verbonden worden met het internet. Dit zorgt ervoor dat de producten slimmer worden. Dit moet zorgen voor meer effectiviteit. Een goed voorbeeld van een Internet of Things samenleving is een koelkast die verbonden is met het internet. De koelkast geeft dus vanzelf aan te geven dat een bepaald product op is. Waarna er een berichtje verschijn op je mobiel en er een bestelling wordt geplaatst bij de plaatselijke supermarkt. Steeds meer gaan we naar een situatie waardoor het leven aangenamer kan worden gezorgd.

Een goed voorbeeld van de Internet of Things is een Powernet waar alle elektronische systemen van uw huis samen komen. Om een powernet op te zetten in je huis begin je eerst met een internetaansluiting aanvragen. Door middel van een powernet kunnen verschillende elektrische apparaten verbonden worden met elkaar. Dit zorgt voor een netwerk die bijvoorbeeld door middel van een mobiele applicatie kan worden bestuurd. Zo kun je op afstand al je verwarming aanzetten, je wasmachine starten of je gordijnen op en dicht doen.

De Internet of Things is een ontwikkeling die sterk merkbaar. Door middel van continue innovatie is het tegenwoordig mogelijk om verschillende elektrische apparaten te verbinden. Dit zorgt voor een ‘slimmere’ huis waarbij je je huis vanaf een afstand kan besturen. Naast dat de Internet of Things merkbaar is in onze privé gebruiken wordt het natuurlijk al heel erg geïmplementeerd om bedrijfsprocessen te versnellen en te optimaliseren.

http://www.groenewegendelft.nl/