Top 12
Image default
Computers / Internet

Schade door vuurwerk

De jaarwisseling staat al jaren bekend als een mooie reden om een feestje te bouwen met de mooiste vuurwerkshows en de lekkerste champagne. Iedereen kent het nog wel van vroeger dat je met je rugtas met vuurwerk de straat opging om vuurwerk af te steken met je vrienden. In de avond altijd lekker naar huis om gezellig met de familie te eten om vervolgens weer verder te gaan met vuurwerk afsteken voor je huis. Totdat het 12 uur was, dan ging het pas echt los. Hele vuurwerkpakketten gingen de lucht in die zorgde voor de mooiste vuurwerkshows. En dan spreken we nog niet over de vuurpijlen, deze waren altijd het spannends ook al was het spektakel een stuk minder groot dan bij een put.

Het meeste vuurwerk wat je ziet is in Nederland gekocht en is legaal, er zijn ook altijd een paar mensen die hun vuurwerk in het buitenland halen. Dit doen ze omdat het vuurwerk daar goedkoper is en omdat het vaak harder is. Dit vuurwerk is over het algemeen ook een stuk zwaarder waardoor het ook een stuk gevaarlijker is. Er gebeuren jaarlijks een heleboel ongelukken waarbij mensen hun handen of ogen kwijtraken als gevolg van (illegaal) vuurwerk.

Er is ook veel schade rond de jaarwisseling dat word veroorzaakt door vuurwerk en vaak in combinatie met alcohol. Glasschade komt regelmatig voor door een vuurpijl die de weg kwijt is of een pot die omgevallen is. Er is daarom ook genoeg glasreparatie na de jaarwisseling. Brandende auto’s komen ook vaak genoeg voor. Dit is alleen vaak geen ongeluk, maar vandalisme. Sommige mensen vinden het leuk om andermans eigendommen te vernielen of op te blazen. Dit zorgt voor een heleboel schade elk jaar. Afgelopen jaar was er 11 miljoen euro aan schade veroorzaakt tijdens oud en nieuw, allemaal veroorzaakt door vuurwerk.

https://www.glasned24.nl/