Top 12
Image default
Computers / Internet

Pet of cap?

Zo oud als de grachten in Delft, zo oud is de discussie van de pet. Een pet is een hoofddeksel en wordt ook wel cap genoemd. Het woord ‘cap’ is oorspronkelijk Amerikaans en is overgenomen door veel Nederlanders. Voor de mensen die niet bekend zijn met het fenomeen de pet is hier een korte utileg. Een pet of een cap is een hoofddeksel van een stevige stof met aan de voorkant een gebogen rand van stevig materiaal. Vroeger waren petten vooral van spijkerstof gemaakt. Tegenwoordig zijn petten in alle kleuren en maten verkrijgbaar. Bijna alle kledingmerken produceren tegenwoordig ook petten. Een cap is dus een echt mode item geworden. Je kunt je het beste online oriënteren als je op zoek bent naar een pet omdat hier de meeste opties aangeboden worden. Daarnaast kun je in een winkel om persoonlijk advies vragen.

Hoewel een pet en een cap tegenwoordig als synoniemen gebruikt worden, is de cap oorspronkelijk vlakker, terwijl de pet een duidelijke boog heeft. Veel mensen zijn in discussie over de echte naam van het hoofddeksel. Volgens deze mensen zouden we over een pet moeten spreken wanneer er een diepe boog in de voorkant zit. Aan de andere kant spreken we van een cap wanneer het oppervlakte van de voorkant platter is.

Een derde variant van dit beroemde hoofddeksel is de trucker pet. Deze pet heeft aan de achterkant een doorzichtig gaasje. Er wordt echter geen onderscheid gemaakt tussen een trucker pet of een trucker cap. De naam trucker pet is afkomstig van vrachtwagenchauffeurs. Deze mannen worden ook wel truckers genoemd. De pet is uitgevonden omdat de chauffeurs de hele dag in de volle zon moeten rijden. De pet helpt ze om een goed overzicht te houden zonder dat de pet te warm wordt. Of je nu het woord cap of pet gebruikt, iedereen zal begrijpen wat je bedoeld.

 

 

 

https://www.snapbacks.nl/