Top 12
Image default
Computers / Internet

Overal ontvangst

Satellietschotels kennen we eigenlijk allemaal van vroeger, maar ze worden nu deze tijd nog steeds veel gebruikt. Is dit aan huis, in de caravan, camper of zelfs op de boot. In het huis worden deze schotels minder gebruikt, dit door de komst van kabel tv. Het voordeel van kabel tv is echter dat het een stuk sneller is ten opzichte van schotel tv. Het nadeel is dat je minder zenders kunt ontvangen. Hiervoor moet je vaak een uitgebreider pakket hebben om meerdere (buitenlands) zenders te ontvangen. Dit euvel heb je niet wanneer je denkt aan satelliet schotels.

Er zijn een aantal dingen die (minimaal) nodig zijn om via de schotel televisie te kijken. De producten die nodig zijn hangen ook een beetje af van onder ander hoe, waar en op hoeveel locaties televisie ontvangen moet worden.

Allereerst is er een schotelantenne nodig, deze zorgt voor de ontvanging. Echter moet de verbinding nog vertaald worden naar de televisie. Hiervoor heeft u onder anderen een LNB nodig en een satelliet ontvanger (dit kun je zien als een soort digitaal televisie kastje). De satelliet ontvanger kan daarna aangesloten worden aan de televisie met de desbetreffende HDMI kabel en een smartcard in de satelliet ontvanger. Daarnaast is het van belang dat er een bepaalde schotelantenne komt op het desbetreffende voertuig. Zo zijn er verschillen tussen de schotelantenne camper of caravan en schotelantenne boot.

Wanneer deze bovenstaande producten zijn aangeschaft heeft u alles in huis (of camper, caravan of boot) om televisie te kijken. Het enige wat nog rest is het aansluiten van alles. Op zich is dit niet heel lastig, er wordt altijd een handleiding bijgevoegd. Hierin staat precies vermeld hoe de aansluiting te werk gaat.

Een satelliet schotel is zeer praktisch voornamelijk wanneer er veel wordt gereisd of wanneer je altijd onderweg bent maar toch wil genieten van televisie van uitstekende kwaliteit. Deze schotels kunnen altijd overal gemonteerd worden en hebben een lange levensduur. Daarom zijn zij zeer geschikt voor op campers, caravans en boten.

http://www.deschotelshop.nl/