Top 12
Image default
Computers / Internet

Op de juiste manier je producten coderen

Heel belangrijk in het dagelijkse leven: printers. Misschien weet je het niet, maar in het dagelijkse leven worden printers echt niet alleen gebruikt om tekstdocumentjes te printen met een continuous inkjet printer bijvoorbeeld. Er worden ook op dagelijkse basis heel veel producten gecodeerd en hiervoor worden codeerprinters gebruikt. Het zogenaamde coding and marking is dan ook zeer belangrijk in het dagelijkse leven.

Enkele van de productsoorten die een codering krijgen, zijn verse producten om te eten en te drinken en geneesmiddelen. Een codering geeft het product een zogenaamd ‘uniek kenmerk’. Dit unieke kenmerk stelt je in staat om heel specifiek na te gaan waar een product vandaan komt en wie het geproduceerd heeft. Bij producten zoals verse groenten maar ook vlees is het natuurlijk ook heel belangrijk dat je goed na kunt gaan waar het vandaan komt. Wanneer er bijvoorbeeld iets mis is met de producten en ze om wat voor reden dan ook moeten worden teruggeroepen, is het handig om gelijk de gehele partij terug te kunnen roepen en daarna gelijk het probleem aan te pakken.

Dat geldt natuurlijk ook absoluut voor geneesmiddelen. Hierbij is het ook ontzettend belangrijk om precies te weten waar de medicijnen vandaan komen en wie ze heeft geproduceerd. Ook medicijnen moet regelmatig worden teruggeroepen en met een goede codering is dat natuurlijk een stuk makkelijker.

Voor het coderen van producten worden speciale printers gebruikt. Vaker dan niet wordt er ook niet geprint op reguliere ondergrond zoals papier of karton, maar ook vaak op kunststof. Dan is het ook belangrijk om een printer te hebben die daar mee om kan gaan en waarvan de inkt dan ook netjes veegvrij opdroogt.

Zo zie je maar dat printers voor veel verschillende doelen worden ingezet en dus ook voor meer doelen dan alleen het printen van een tekstdocument.

http://www.kba-metronic.com/nl