Top 12
Image default
Computers / Internet

Ook een baan voor mensen met ervaring

Sommige mensen komen minder makkelijk aan een baan. Dat kan verschillende redenen hebben. Denk bijvoorbeeld aan vijftig plussers. Een vijftig plusser mag in minder dan vijftig jaar met pensioen en dat is voor bedrijven niet aantrekkelijk. Iemand van zestig heeft eerst een jaar nodig om de draai te vinden en dan zijn er nog maar vier jaar over waarin de werknemers zich verdienstelijk kan maken. Een vijftigplusser is daarom niet aantrekkelijk voor bedrijven. Naast dat vijftigplussers minder lang kunnen werken hebben vijftigplussers ook meer ervaring en horen daardoor meer te verdienen dan andere jongere werknemers, terwijl jongere werknemers evenveel doen. Het is daarom veel aantrekkelijker voor een bedrijf om mensen aan te nemen onder de vijftig. 

Als gevolg komen vijftigplussers veel minder snel aan een baan, terwijl ze wel graag willen werken. De sollicitatie voor een vijftig plusser is ook veel moeilijker dan de sollicitatie van iemand die tussen de twintig en de dertig is. Als een sollicitatie makkelijker kan is dat heel erg welkom voor mensen boven de vijftig. De sollicitatie zelf zal niet makkelijker worden, maar met outplacement wordt je wel erg geholpen in de sollicitatie. Met outplacement leert de vijftig plusser hoe hij zich goed kan positioneren op de arbeidsmarkt. En wordt hij geholpen tijdens de sollicitatieprocedure. 

Voor outplacement moet je naar een outplacementbureau. Een adviseur van het outplacementbureau helpt de vijftig plusser met het positioneren. De adviseur heeft een betere kijk op hoe je jezelf goed kan positioneren en kan de vijftig plusser daar goed bij helpen. Daarnaast begeleid de adviseur de vijftig plusser tijdens de sollicitatie. Als laatste biedt het outplacementbureau een netwerk van allemaal bedrijven aan die werknemers zoeken. Deze bedrijven kunnen vervolgens hebben op hun beurt de kans om gerichtere sollicitanten te krijgen. Op deze manier hebben alle drie de partijen hun voordeel van deze manier van werken. 

https://carrierepoort.nl/