Top 12
Image default
Computers / Internet

Online radio luisteren

Voorheen kon je alleen op bepaalde plaatsen naar de radio luisteren. Tegenwoordig is dit wel anders. Waar je ook in de wereld bent je kunt altijd naar jouw favoriete radiostation luisteren door middel van internet radio. Er zijn verschillende sites waar je online naar de radio kunt luisteren. Daarnaast zijn er ook heel veel internet radio sites waarbij verschillende streams van verschillende sites te vinden zijn. Op deze manier kun je ook nieuwe radiostations van aan de andere kant van de wereld luisteren. Een goed voorbeeld hiervan is Radioguide.fm. Radioguide biedt verschillende populaire maar ook mindere populaire radiozenders van over de hele wereld. Je kunt hierbij op land navigeren maar ook per specifiek genre.

Sky radio luisteren kun je ook via radioguide.fm. Sky radio is een van de bekendste radiostations van Nederland. Skyradio is opgericht in 1988 en sindsdien in populariteit gestegen. Sky radio is een van de eerste commerciële omroepen. Voorheen waren alleen maar publieke omroepen toegestaan. Sky radio probeert zich in Nederland vooral te positioneren als de kerst radio station. Ze draaien rond de kerstperiode ook aardig veel kerstnummers. Ook hadden ze in Den Haag de kersttram opgezet. Dit was een tram waarin alleen skyradio werd gedraaid. Verschillende kerstnummers kwamen langs. Daarnaast was de kersttram ook geheel versierd met verlichting en een grote muts. Door middel van een gps signaal kon je online kijken waar de kersttram zich bevond. Hierdoor konden mensen die per se met de desbetreffende tram wilde reizen precies weten waar ze op konden stappen. Skyradio draait vooral pop muziek uit de jaren 80 tot nu. Vooral top 40 muziek.

Skyradio kun je makkelijk online luisteren door middel van Radioguide. Als skyradio niks voor jou is kun je door navigeren naar andere populaire radiostations zowel uit het binnenland als buitenland. Geniet van muziek en luister naar Radioguide.fm.

http://www.radioguide.fm/