Top 12
Image default
Computers / Internet

Mythen over schuifpuien ontkracht

De schuifpuien in het huis van mijn opa en oma kan ik me nog levendig herinneren: groot, zwaar en zat altijd vast als ik probeerde deze open of dicht te schuiven. Zulke schuifpuien kunnen voor een negatief ankertje zorgen. Waardoor een blijvende helaas negatieve indruk ontstaat en je dit zeker niet in je eigen huis wilt laten installeren. Gelukkig zijn de huidige schuifpuien van Schipper Ede veel geavanceerder. Ze zijn strak en eenvoudig te bedienen. Zelfs als je zelf nog nooit in aanraking bent geweest met een oude en versleten schuifpui heb je wellicht al eens gehoord over enkele mythen die rondgaan over schuifpuien.

Mythe 1: Schuifpuien lekken water als het regent

Zowat elke opening in uw woning, of het nu gaat om een ramen, deuren of schuifpuien, kunnen lekken bij extreme wind en regen. De schuifpuien van Schipper Ede worden getest om bepaalde niveaus van bescherming tegen de omgeving te weerstaan en ondergaan een certificeringsproces. Er kunnen zich problemen voordoen wanneer elementen zoals neerslag en windsnelheden deze niveaus overschrijden. Het is dus belangrijk om met de vakman te spreken om te bepalen welke schuifpuien geschikt zijn op basis van het typische weer in uw omgeving.

Mythe 2: Schuifpuien met grote panelen zijn moeilijk te schuiven

Dit was in het verleden misschien waar, maar de vooruitgang heeft tot unieke oplossingen geleid. Oudere exemplaren schuiven meestal gewoon over een spoor, wat moeilijk kan zijn, vooral als de grootte en het gewicht toeneemt. Nieuwere stijlen zoals hefschuifpuien zijn van bovenaf opgehangen, waardoor de panelen daadwerkelijk van de vloer worden getild. Ze maken meestal gebruik van hoogwaardige technieken om een soepele en moeiteloze werking te creëren. Breng gerust een bezoek aan de showroom van Schipper Ede om uzelf te overtuigen.

Mythe 3: Schuifpuien Zijn lelijk

Ook dit is een mythe die kan worden toegeschreven aan de schuifpuien van weleer. De huidige exemplaren hebben strakke, smalle zichtlijnen. De kozijnen rond het glas worden steeds kleiner en kleiner, waardoor het zicht toeneemt. En het is het frame dat een veelheid aan opties biedt. Materialen variëren van aluminium tot staal, kunststof en hout. Als het gaat om kleur en afwerking is de keuze enorm. Hetzelfde geldt voor hardware zoals de handgreep en het slot.