Top 12
Image default
Computers / Internet

Manieren van auto verkopen

Een auto verkopen kun je op verschillende manieren doen. Denk daarbij aan een advertentie op een advertentiesite zoals Speurders of 2dehands. Deze sites worden dagelijks bezocht door potentiële kopers. Een andere manier is een te koop bordje achter het raam plakken, inruilen of de auto laten veilen via een autoveiling website. Mogelijkheden genoeg dus.

Waarom een auto verkopen

Een auto verkopen kun je om verschillende reden doen. Deze reden is heel persoonlijk. Voor de een is dat een nieuwe baan waarbij meer kilometers gereden moet worden. In dat geval kijkt men vaak naar een diesel of lpg die tevens wat luxer en comfortabeler is. Brandstofkosten spelen daarbij vaak een grote rol. Een zuinige auto is dus wenselijk.

 

Voor de ander betekent dat gezinsuitbreiding of een grote kostenpost. Bij gezinsuitbreiding moet de kleinere auto plaats maken voor een station of SUV. Niet alleen moet er meer zitplek komen maar ook meer bagageruimte voor bijvoorbeeld een kinderwagen.

 

Heb je de auto laten keuren voor de jaarlijkse apk keuring en komen er flinke kosten op je pad, dan is dat vaak ook een reden om de auto weg te doen. 4 nieuwe banden is vaak niet zo het probleem, maar een nieuwe katalysator en remschijven kan samen al snel boven de 1500 euro uitkomen. Niet iedereen wilt dat bedrag nog in de auto investeren. Ook het reguliere onderhoud kan geld kosten. Een koppeling kost bijvoorbeeld snel al 800 euro en een distributieriem laten vervangen gaat al snel richting de 600 euro. Een goede reden dus om je auto te verkopen.

Inruilen de beste manier?

Je auto inruilen is een manier die je kunt overwegen wanneer je een andere auto ervoor terug wilt hebben, én daarbij geen moment zonder auto wilt zitten. Anders kun je het beste een andere verkooptechniek overwegen omdat inruilen je vaak veel geld kost. Inruilen kost je in praktijk snel 1000 euro als het niet meer is. Daarom kan het geen kwaad om eens een gratis advertentie te plaatsen of je auto aan te bieden bij een autoveiling. Zo kom je achter de verkoopprijs zonder zelf kosten te maken. Een autoveiling legt je auto voor aan een reeks autobedrijven en komt daarna met het hoogste bod terug waarvoor je de auto meteen kunt verkopen. Zodoende weet je precies wat je ervoor terug kunt krijgen. Ideaal wanneer je ergens wilt gaan onderhandelen.