Top 12
Image default
Computers / Internet

Kies voor jezelf

Wanneer je de loterij wint kom je ineens voor compleet andere keuzes in het leven te staan. Het ligt er natuurlijk een beetje aan hoe groot het gewonnen bedrag is om te zien voor wat voor keuzes je komt te staan. We gaan wat punten met je doornemen.

Blijf je werken?
Wat je misschien zou verwachten is dat iedereen direct zijn baan opzegt en de deur achter zich dicht trekt. Niks blijkt minder waar, de meeste Nederlandse loterij winnaars blijven gewoon werken. Natuurlijk wordt er door de winnaar wel minder gewerkt of bijvoorbeeld nachtdiensten worden opgezegd. Ook zie je dat veel mensen voor zichzelf een eigen onderneming starten.

Ook biedt werken mensen een bepaald ritme die zij nodig hebben. Ook de sociale omgang is een factor om toch door te blijven werken. Het is belangrijk om je te realiseren dat jij miljonair bent, maar waarschijnlijk je familie en vrienden niet. De hele week vrij zijn zal daarom een vrij eenzaam bestaan zijn. Die golfbaan ben je na een paar weken ook echt wel zat! Je moet heel goed oppassen om niet in dat zwarte gat te vallen. Oud-voetballers hebben dat vaak, meer dan genoeg geld verdiend maar helemaal geen ritme meer in hun leven.

Geheim houden of delen?
Denk heel goed na over wie je wel of niet vertelt van je loterij winnen. Er zijn veel mensen die dan denken een slaatje mee te kunnen slaan door op jouw geluk mee te liften. Nee zeggen is niet makkelijk, zeker niet tegen vrienden en naasten. Het is daarom aan te raden om te vertellen dat je een geldbedrag hebt gewonnen, laat het bedrag gewoon in het midden. Mensen zullen minder snel om geld vragen.

Spend it or save it?
Ga jij je volledige bucketlist afwerken of ga jij geld sparen voor je pensioen, kinderen en kleinkinderen? Dit is misschien nog wel belangrijkste en ook gelijk moeilijkste keuze die jij moet gaan maken. Het is aan te raden om met een vermogensbeheerder te gaan praten, die kan jou perfect instrueren over wat te doen met zoveel geld.

Je kan er ook ook voor kiezen om alles te gaan doen wat je ooit wilde doen. Wat maakt jou gelukkig? Dat is de belangrijkste vraag die je moet kunnen beantwoorden.

 

 

 

https://www.vergelijkloterij.nl/