Top 12
Image default
Computers / Internet

Kies je matras bewust

Aangezien je een derde van je leven slaapt is het belangrijk om een goed matras te hebben. Er zijn verschillende de dingen waar je op moet letten wanneer je een matras wil aanschaffen. Als je dit niet doet koop je een matras wat niet bij jou past, aangezien matrassen over het algemeen niet goedkoop zijn wil je dit liever vermijden. Wat je na moet gaan is of je het lekker vind om op een zachte bodem te liggen of juist op een wat stevigere bodem. Als je dit niet goed afstemt op de behoeftes van je lichaam kunnen er hardnekkige blessures ontstaan. Voor de afmeting moet je nagaan hoe lang je bent en hoe breed je bent.

Een goede afmeting dient er niet alleen voor dat je niet uit je bed valt maar ook dat je nachtrust een stuk beter is. Je beweegt meer dan je denkt in je slaap. Aan te raden is om een matras 120×200 voor jezelf te nemen, deze afmeting is voor iedereen die alleen slaapt groot genoeg. Je kan er zelfs met twee personen in slapen al kan dat soms wel wat krap worden. Voor mensen die altijd samen slapen is een matras 140×200 voldoende om elkaar niet de hele nacht in de weg te liggen en een goede nachtrust te hebben. je kan natuurlijk altijd nog een matras van 160×200 nemen, dan weet je zeker dat je elkaar niet tegen komt in de nacht.

Ook een handig punt om bij stil te staan, is te kijken of jij veel transpireert in de nacht. Als je dan een matras neemt dat veel vocht op neemt of geen hoes heeft dan heb je binnen de kortste keren een vies matras. Een vies matras trek beestjes aan en daardoor kan weer uitslag ontstaan, en dat willen we niet hebben. kortom, denk goed na voordat je een matras koopt.

https://www.just-dream.nl/