Top 12
Image default
Computers / Internet

Implantaat in je mond

Uiterlijk is tegenwoordig belangrijker dan dat het ooit geweest is. Geen enkele dag gaat voorbij zonder dat er wordt gesproken over iemands uiterlijk – of het nou een celebrity is die iets aan zichzelf heeft laten doen, of iemand die verminkt is geworden door een ongeluk. Wat echter een van de meest belangrijke aspecten van het uiterlijk is, zijn de tanden. Je tanden bepalen namelijk voor een groot gedeelte hoe jouw gezicht eruit gaat zien. Het is zelfs onderzocht dat mensen met mooie tanden zich vaker zelfverzekerd voelen dan iemand met een slechter gebit. Je kunt mensen namelijk opvrolijken door te lachen; je kunt er goed mee voor de dag komen. Ook helpen mooie tanden vaak bij een positieve eerste indruk.

Voor velen zal dit als iets doodnormaals klinken, maar dit hoeft niet voor iedereen zo te zijn. Er zijn ook mensen die dagelijks last hebben van klachten in hun gebit. Dit kan al vanaf jongs af aan gebeuren, waardoor kinderen naar de orthodontist moeten gaan. Gelukkig zijn de methodes in de tandheelkunde sterk verbeterd, waardoor veel ongemakken die worden ervaren goed te verhelpen zijn.

Ook kan een slecht gebit zorgen voor een negatief voedingspatroon. Op het moment dat je last hebt van kauwen of afbijten, en je hier altijd problemen mee hebt of zelfs pijn lijdt, dan zal iemand vaker zijn voedingspatroon aanpassen op de gevoeligheid van de tanden dan naar de tandarts te gaan om het probleem aan te laten pakken. Als je zelfs al tanden of kiezen verloren bent, dan kan een implantoloog je helpen. Deze zal, wanneer je een tand of kies mist, een implantaat in je mond plaatsen: een kunstwortel. Door deze kunstwortel vervolgens te voorzien van een kroon, zal je niet langer een lege plek hebben in je mond, en kun je dus weer goed eten.

http://www.orfeokliniek.nl