Top 12
Image default
Computers / Internet

Hoofdpijn is te verhelpen

Sommige mensen hebben er vaker last van dan andere, de ene keer is het heel heftig en de andere keer wat minder. Soms begeeft het zich aan een kant en de andere keer overal. We hebben het hier over hoofdpijn. Niet altijd even aangenaam maar vaak zakt het na een tijdje weer af.

Wat niet zo snel over gaat, en waar sommigen onder ons chronisch last van hebben is migraine of migraineaanvallen. De gene die er regelmatig last van hebben weten hoe pijnlijk het is en hoe onwaar sommige uitspraken kunnen zijn hierover. Migraine is niet zomaar een hoofdpijntje, het is een chronische hersenziekte. Migraine komt aanvallen en hoofdpijn is slechts één van de symptomen.

Migraine komt vaak aanzetten precies wanneer je het juist niet wil. Heb je een drukke en stressvolle periode achter de rug en je hebt eindelijk een weekje rust. Dan kun je er van op aan dat op dat moment, net wanneer jij je rust hebt, de migraine komt opzetten en je precies helemaal niks meer kunt. Wanneer je een migraineaanval hebt, kan je soms enkele uren tot enkele dagen compleet uitgeschakeld zijn en dit is heel erg vervelend. Migraine staat daarom ook niet voor niets in de top 10 van de meest invaliderende ziekten ter wereld. Dit omdat migraine een grote impact heeft op de levens van de patiënten en hun naasten.

De meeste mensen die last hebben van migraine hebben hier speciale medicijnen voor. Maar zoals we allemaal weten, medicijnen horen eigenlijk niet in ons lichaam, anders hadden we deze wel gehad. De meesten nemen de medicijnen wel in om de pijn lichtjes te verzachten, maar ook dit helpt niet altijd.

Er is nu een oplossing voor migraine of langdurige stevige hoofdpijn. Je zal het niet snel zeggen maar migraine en botox gaan goed samen. Een behandeling waarbij er een aantal injecties plaatsvinden in de frons- en voorhoofdspieren, kan al een heel stuk helpen bij het verminderen van de migraine of stevige hoofdpijn. Dit komt omdat de injecties een spierverslappend effect geven, dit effect is echter pas na enkele dagen tot weken merkbaar. Het effect houdt gemiddeld 3 maanden aan waarna de spieren weer actief beginnen te worden en een nieuwe behandeling met een spierontspanner nodig is. De prijzen botox behandeling lopen per kliniek uiteen.

http://faceland.nl/