Top 12
Image default
Computers / Internet

Hoe verbeter je de conversie van je website

Haal meer uit je bestaande website

Wanneer je een website hebt en hier nog weinig mee gedaan hebt op het gebied van SEO optimalisatie of internet marketing is het handig om een aantal controles uit te voeren op je website. Zo zal het in eerste instantie belangrijk zijn om een Google Analytics als ook een Google Search console account aan te maken en deze met elkaar te koppelen. In Google Search console kun je namelijk precies zien welke zoekwoorden en welke agina’s de meest bezochte zijn in de website. Je krijgt dan een heel goed beeld op welke zoekwoorden je momenteel de bezoekers naar je website komen. Maar nog belangrijker welk zoekvolume deze zoekwoorden hebben en op welke positie je momenteel met een zoekwoord gemiddeld staat. De CTR is de click through rate die bepaald hoe vaak er op een zoekresultaat is geklikt. Deze laatste waarde wil je natuurlijk zo hoog mogelijk hebben.

Meer bezoekers door het optimaliseren van je meta titles

Wanneer je nu een goed beeld hebt gekregen voor welke zoekwoorden er veel bezoekers kunnen komen en waar je de CTR dus ook kunt verbeteren is het zaak om eens goed naat je meta titles en meta descriptions te kijken. Wanneer je hier een goed zoekwoord in opneemt die er nog niet stond kun je hier wellicht een nog hogere positie mee verwerven. Maar dit niet alleen kijk ook eens goed hoe uitnodigend de meta title en description nu zijn geschreven voor deze pagina. Zijn ze uitnodigend genoeg om hier ook op te klikken? Pas dit eens aan naar meer uitnodigende teksten waar een bezoeker direct het voordeel mee kan behalen. 

Waardevolle content

Tot slot de pagina zelf waar uiteindelijk iemand de informatie zal moeten vinden die hij of zij nodig heeft. Bekijk eens in Google Analytics hoe hier de bouce rates zijn. Met andere woorden hoe snel verlaten je bezoekers de pagina en vanaf welk moment. Wanneer deze waarde te hoog is zul je hier ook niet door Google voor beloond worden en moet je an de gang met de inhoud van de pagina. Probeer de titel (h2 en h3) wat aantrekkelijker te schrijven. Ook voldoende high lights en spannende teksten nodigen een lezer eerder uit om hier ook langer op de pagina te blijven. Een ideale tip is een youtube video die je binnen de pagina toont. Wanneer een bezoeker deze afspeelt zal deze dus ook langer op je pagina blijven en dus wordt je hier voor beloond door google.