Top 12
Image default
Computers / Internet

Hoe snel je auto verkopen

Er zijn meerdere manieren om doeltreffend je auto te verkopen. Welke manier het beste bij je past hangt natuurlijk van je wensen af. Hieronder geven wij je daar meer tekst en uitleg over.

Verkopen via Marktplaats

Je auto verkopen via Marktplaats is een bekende manier. Je gaat naar de site, en logt in met je gebruikers account. Heb je er geen, dan maak je er simpelweg een aan. Met een account kun je gaan adverteren. Je schrijft simpelweg een advertentie voor je auto, en voegt deze toe. Uiteraard moet je er wel een aantal foto’s aan toevoegen, anders weten mensen niet hoe de auto eruit ziet.

Marktplaats kost geld. Je auto verkopen is via deze weg niet gratis. De advertentiesite wisselt af en toe van tarief en daarom geven we je een indicatie van de kosten. De kosten variëren tussen de 25 en 100 euro voor een advertentie. Het voordeel is dat je veel mensen bereikt. Het nadeel zijn de kosten en dat je ook veel handelaren bereikt. Marktplaats is dé plek waar handelaren hun slag slaan.

De gemiddelde aanbieder ontvangt 5 tot 10 reacties waarvan 95% afkomstig is van handelaren. Deze handelaren doen je een bod welke ver beneden je vraagprijs is. Genoeg mensen trappen er in, dus genoeg reden om er mee door te gaan. Heb je een telefoonnummer bij je advertentie staan, dan ontvang je ook smsjes, whatsapps en telefoontjes van de handelaren.

De gemiddelde ervaring is dat je er prima een auto kunt kopen, maar dat verkopen vaak niet als prettig ervaren wordt. Wie een auto wilt kopen, komt in 9 van de 10 gevallen toch bij de een autobedrijf uit, want autobedrijven adverteren flink op de advertentiesite.

 

Auto kopen, auto verkopen

Wie een andere auto koopt, kan vaak ook zijn oude auto verkopen. Dit heeft inruilen. Veel autobedrijven staan open voor inruilen. Dit is voor de autobedrijven vaak een extra bonus. Wanneer je naar een autobedrijf toestapt en interesse toont voor een bepaalde wagen, dan krijg je vrij snel de vraag te horen of je ook iets in te ruilen hebt. Autobedrijven laten je vaak denken dat je veel voor je oude auto terug krijgt, maar schijn bedriegt. Vaak is het een sigaar uit eigen doos. Wanneer je de auto zelf verkoopt, via Marktplaats aan een particulier of een Autoveiling, dan krijg je er meer voor terug.

 

Autoveiling

De autoveiling neemt de laatste tijd erg in populariteit toe. Niet zo gek want het is de makkelijkste manier, en de goedkoopste, om snel van je auto af te komen. Doordat er duizenden autobedrijven zijn aangesloten, krijg je altijd de beste prijs voor je auto terug. Het bod is vrijblijvend, dus je bent niet meteen verplicht om je auto te verkopen. Dit gaat niet voor alle veilingen op, dus kijk wel uit. De gratis veilingen zonder addertjes onder het gras maken het je wel meteen duidelijk voordat je de auto aanmeldt.

 

Wil je meer lezen over deze onderwerpen, dan kun je eens kijken op de website particulier-autoverkopen.nl