Top 12
Image default
Computers / Internet

Hoe kun je als bedrijf succesvol social media gebruiken?

Het gebruik van social media voor je bedrijf lijkt misschien een slimme zet, maar dit kan ook erg negatief uitpakken. Het gebruik van social media kanalen voor je bedrijf vergt namelijk enige kennis. Niet alleen over de social media kanalen zelf, maar ook over je doelgroep, je doelstelling en meer! Vandaar dat het inzetten van social media bij veel bedrijven helemaal in de soep loopt. Dit komt door gebrek aan kennis en voorbereiden. Je hoort namelijk van veel bedrijven dat ze de keuze hebben gemaakt, omdat hun concurrentie ook gebruik maakt van social media. Maar als de concurrent in de sloot springt ga je dit toch ook niet direct na doen? Vandaar dat het belangrijk is dat je niet direct klakkeloos Social Media moet gaat gebruiken voor je bedrijf, aangezien dit ook erg negatief kan uitpakken.

Weet wat je doelstelling is
Een van de belangrijkste zaken die je moet weten voordat je je gaat bezighouden met het inzetten van social media, is het bepalen van je doelstelling. Wat wil je gaan bereiken? Welke informatie wil je gaan delen? Ben je misschien opzoek naar nieuw personeel? Of wil je social media juist gaan gebruiken met de functie webcare? Wanneer je je doelstelling hebt achterhaald kun je verder gaan met de volgende stap: het verzamelen van informatie over je doelgroep

Ken je doelgroep
Na het bepalen van je doelstelling kun je verder gaan met kennis vergaren van je doelgroep. Wie is je doelgroep? Zijn dit mannen, vrouwen of misschien wel allebei? Van welke social media kanalen maakt je doelgroep gebruik, en op welke dagen en tijden zijn zij voornamelijk actief? Wanneer je hier kennis van hebt kun je hier op gaan inspelen. Je kunt namelijk gebruik gaan maken van dezelfde social media kanalen als je doelgroep en daarbij kun je ook nog berichten gaan posten op de tijden en dagen dat je doelgroep het meest actief is. Zo weet je in ieder geval zeker dat je doelgroep de berichten leest!

http://www.smpa.nl/