Top 12
Image default
Computers / Internet

Hoe bereik je je droombaan

Je droombaan wordt je over het algemeen niet in de schoot geworpen. Die ene enkeling waarbij het wel gebeurt heeft veel geluk en ook die heeft er waarschijnlijk hard voor moeten werken zonder dat je het weet. Mocht je graag van positie willen veranderen binnen de zelfde organisatie is het belangrijk dat je je zelf bewust bent van een aantal zaken. Wanneer je rekening houd met deze zaken zal het gemakkelijker zijn om promotie te krijgen.

Neem het initiatief bij projecten, besprekingen en dergelijken. Wacht niet op wat komen gaat maar ga er achter aan. Het kenmerk van bijna alle bedrijven is continue verandering, je blijft anders stil staan en anderen gaan je voorbij. Dit geld het zelfde voor op de werkvloer. Doe uiteindelijk ook wat je zegt, minder zeggen meer doen. Wanneer je alleen maar praatjes hebt maar geen daden zullen ze er minder in geloven. Ga ook niks beloven wat je niet kan namaken. Neem een gedeelte van je tijd om er over na te denken wat er beter kan aan je zelf maar ook aan de organisatie, kom met ideeën die realistisch zijn, die je zelf kan uitvoeren of die de hogere of lagere functies kunnen uitvoeren. Probeer niet zelff alles te doen wanneer je ook kan delegeren. En delegeren hoeft helemaal niet negatief te zijn. Het is juist positief. Op deze manier laat je zien dat je mensen kan aansturen en dat je taken weet te verdelen waardoor je zelf tijd hebt voor andere dingen. Managers doen bij lang en na niet alles zelf, deel je tijd slim en juist in waardoor je tijd overhoud om over de organisatie of werkzaamheden na te denken. Het is wel van belang dat je continue bezig blijft, maar tussen bezig blijven en productief werken zit een groot verschil. Je kan wel continue bezig zijn geweest maar als er niks nuttigs uit komt, heeft het vrij weinig zin en is het zonde van de tijd, want ja tijd is geld en geld is tijd. Lees hier meer over dit onderwerp.

Uiteindelijk is het van belang dat je weet wat je wil en waar je heen wil. Dat je niet meteen weet wat je daar voor moet doen is niet erg. Hiervoor kan je naar een outplacementbureau gaan die kan je hier vaak verder bij helpen. Dit kan doormiddel van een loopbaanbegeleiding en zakelijke coaching. Wanner je het weel wat beter zichtbaar voor je zelf hebt kan je zoeken naar wat je er voor moet doen. Vraag rond in je persoonlijke kring of in de kring van collega’s. Je hoeft ze niet meteen te laten weten voor wat het is. Niet iedereen gaat het aan met wat je bezig bent, en dit kan uiteindelijk alleen maar in je na deel werken. Weten de personen het in je kringen niet dan ga je verder zoeken. Maar geef de hoop op je droombaan niet op. Waar een wil is, is een weg. Klik hier voor meer informatie.

http://www.carrierepoort.nl