Top 12
Image default
Computers / Internet

Het succesverhaal van Eton

Eton is een luxe merk van Zweedse afkomst dat zijn naam ontleent aan het Engelse Eton college. Eton staat bekend om zijn gewaardeerde overhemdmakers. Eton gebruikt uitstekende materialen van werkelijk de hoogste kwaliteit voor zijn overhemden voor heren online.

De geschiedenis van Eton

Het verhaal van Eton startte in 1928. Niet in een grote stad, maar gewoon in een klein Zweeds dorpje. Eton is officieel geboren in Gånghester in Zweden. Het verhaal van Eton begint bij een jong paar: David en Annie Pettersson. Dit jonge stel had zowel een unieke oog voor hoge kwaliteit als echte vakmanschap en startte met het produceren van overhemden. In de originele fabriek werden de allerfijnste overhemden gemaakt voor de man. Algauw stond Eton bekend om de uitstekende kwaliteit en speciale afwerking.

David en Annie Pettersson richtten na het groeiende succes een nieuwe fabriek op: de Syfabriken Special (The Special Sewing Factory). In 1950 was de naam Eton geboren. De naam kwam van het meest succesvolle overhemd uit de collectie en Eton College.

De Eton overhemden raakten over de grenzen heen bekend toen in 1950 een verkoper het eerste Eton shirt mee nam naar het buitenland. Eton stond niet langer meer bekend als het Zweedse overhemdenmerk. Het internationale succes maakte Eton tot een wereldwijd begrip.

Eton, vandaag de dag

Eton is vandaag de dag niet meer uit de herenmode weg te denken. De overhemden zijn wereldwijd te koop. In meer dan 50 landen worden de Eton overhemden verkocht – en vaak in de meest exclusieve winkels. Denk hierbij aan New York, Sydney, Beijing, Rome en Moskou. De grootste markten van Eton zijn de US en Canada. Deze twee landen generen samen meer dan 30% van de winst van Eton.

Eton is nog steeds een traditioneel bedrijf dat groeit en is recent ook in Rusland gevestigd met verschillende verkooppunten. Het overhemdenmerk heeft in 2015 tot wel 58 miljoen euro winst gemaakt. De verwachting is dat dit tot over de 100 miljoen komt in 2018. Eton blijft voorlopig nog wel bestaan dus!

In 2013 lanceerde Eton een online winkel en sindsdien groeit en bloeit Eton niet alleen in de offline wereld, maar ook in de online wereld. Toen Eton het modemerk online lanceerde in US, werden er ongelooflijke resultaten behaald. 10 maanden na de lancering was de site van Eton de meest bezochte website. Instagram heeft hierin een belangrijke rol gespeeld.

Wanneer er gekeken wordt naar de e-commerce van Eton, dan staat dat nog in de kinderschoenen. De winst uit de online winkels beslaat nu 5% van de totale winst. Eton verwacht hier veranderingen. De verwachting is dat met de verkoop van online overhemden het groeit naar 20%.

Eton overhemden kopen?

Zoek je overhemden voor de lange man? Dan ben je bij overhemden.com-Eton op het goede adres. In dit assortiment vind je Eton in de volgende lengtegroepen: mouwlengte 5 (standaard mouwlengte) en mouwlengte 7 (extra lange mouwen).

 

https://overhemden.com