Top 12
Image default
Computers / Internet

Het inrichten van de loonadministratie

Als een eigen onderneming meer omzet begint te draaien en het werk te veel wordt voor 1 persoon, dan is het tijd om werknemers in dienst te nemen. Bij het in dienst nemen van werknemers komt er best wel wat kijken. Zo moet je een goede loonadministratie opzetten. Je kunt er voor kiezen om zelf de loonadministratie te doen of het uitbesteden.

Ben je een kleine onderneming met maar een paar werknemers? Kies er dan voor om de loonadministratie uitbesteden. Het onderhouden van een kleine loonadministratie kost veel tijd en kennis. Als je dus geen kennis over het vak hebt, is het een lastige taak om je er mee bezig te houden. De financiële zaken kan je dan beter over laten aan een administratiekantoor.

Heb je een middelgrote onderneming met aardig wat medewerkers in dienst? Dan is het een slimmer idee om de administratie in eigen handen te nemen. Je bespaart al best wat geld als je zelf de loonadministratie zal doen. Als je de administratie uitbesteed bespaar moet je al flink wat extra geld betalen, omdat je het kantoor per loonstrook betaalt.

Ben je van plan om je loonadministratie zelf te doen? Dan hebben wij een korte samenvatting gemaakt hoe je jouw loonadministratie zo goed mogelijk inricht.

De eerste stap is dat je naar de website van de belastingdienst gaat en daar de instructies van de belastingdienst volgt. Hier zullen allerlei wettelijke eisen staan waaraan de loonadministratie moet voldoen.

De volgende stap die je moet doen is bepalen wie de loonadministratie gaat bijhouden. Ook is het belangrijk om te kijken hoe je de administratie bij gaat houden. Ga je het bijvoorbeeld op papier doen of kies je ervoor om een geautomatiseerd systeem kopen die het meeste werk voor je oplost.

Een online pakket is handig en zorgt voor een professioneel overzicht.

 

https://www.cbbs.nl/