Top 12
Image default
Computers / Internet

Het belang van periodiek onderhoud

Het belang van periodiek onderhoud

Als vastgoed eigenaar weet je dat het wettelijk verplicht is om periodiek een onderhoud te verrichten. In principe geldt dat voor alle soorten bezittingen. Zowel je woning als vastgoedonderhoud moet je als eigenaar netjes bijhouden. Echter doet lang niet iedereen dat even serieus. Dat heeft te maken met de voor hen onduidelijke redenen achter die verplichting.  

Kwaliteit van wonen vermindert 

Wat de meeste mensen niet weten is dat de kwaliteit van wonen of werkomgeving sterk vermindert, als je het pand of je woning niet periodiek onderhoud. Eigenlijk klinkt het allemaal best wel logisch. Toch vergeten veel Nederlanders dat je zonder een goed vastgoedmanagement het onderhoudt onbewust links laat liggen.  Dat resulteert uiteindelijk in veel nare situaties. Zo zorgt bijvoorbeeld een slecht onderhoud van het ventilatiesysteem voor een ongezond binnenklimaat.

De waarde daalt 

Een woning of pand kopen is een investering waar je uiteindelijk het liefst een mooie rendement uit haalt. Toch is je investering niet winstgevend genoeg wanneer je de onderhoud niet serieus neemt. Dat heeft te maken met het feit dat hypotheekverstrekkers steeds meer een bouwkundig rapport vereisen om eventuele renovatiekosten goed in beeld te krijgen. Wanneer je niet in staat bent om een serieus rapport aan een koper over te dragen, kun je verwachten dat als gevolg daarvan hun betalingsbereidheid daalt.

 

Het voorkomt hogere kosten 

De reparatiekosten van kapotte onderdelen in je woning of pand lopen flink op als je het niet netjes hebt bijgehouden. Vooral als het mogelijk was geweest om de schades te voorkomen door periodiek onderhoud. Het doel van het vastgoedmanagement is om het vastgoed zo optimaal mogelijk te managen. Daar hoort het onderhouden van je pand en woning dus zeker bij.

 

Het is belangrijk om je vastgoed periodiek op een serieuze manier te onderhouden. Daarmee voorkom je dat de kwaliteit en waarde van je woning of pand daalt. Daarnaast voorkom je hoge kosten wanneer iets kapot gaat. 

 

https://laan35.nl/