Top 12
Image default
Computers / Internet

Eilandhoppen in Griekenland

De hoofdstad van Griekenland is Athene, een kwart van de inwoners woont in of bij Athene. In totaal heeft Griekenland 11 miljoen inwoners. Griekenland ligt in Zuidoost-Europa, het bestaat uit een schiereiland met eromheen een aantal eilanden. Deze eilanden zijn erg populair onder de vakantiegangers, jaarlijks komen wel 16 miljoen toeristen hun vakantie in Griekenland vieren!

De griekse keuken is erg traditioneel en is vergelijkbaar met het eten uit Italië en de Balkan. De grieken gebruiken veel olijfolie, yoghurt, kaas, courgette, aubergine, noten en honing. 

De populairste gerechten zijn gyros, tzatziki, moussaka, souvlaki, spanakopita en baklava.  

 

 

Naar welk eiland moet ik op vakantie?

Er zijn genoeg eilanden om uit te kiezen, het is ook mogelijk om van eiland naar eiland te gaan, met de boot of het vliegtuig. De populairste vakanties zie je hieronder: 

 

Een uitgaansvakantie in Chersonissos op het eiland Kreta is onmisbaar als tiener. Naast alle discotheken en clubs heeft de stad nog veel meer te bieden! Denk aan het waterpark, een boottocht, het dorpje Oud-chersonissos en het Lychnostatis openluchtmuseum. Natuurlijk is er ook een strand voor de relaxers onder ons. 

 

Santorini staat bekend om de Caldeira, een landschap met loodrechte wanden met daarop witte dorpjes gebouwd. Ook heeft het eiland spectaculaire stranden met zwart, rood en bruin zand. 

 

Mykonos hoort net als Santorini bij de Cycladen, een groep met kleine eilandjes. Mykonos heeft vele bezienswaardigheden en alweer hele mooie stranden. Een bezoekje aan de windmolens of de Armenistis vuurtoren is onmisbaar op jouw reis naar griekenland

 

Op Kos zijn meerdere herdenkingsplekken van de Griekse arts Hippocrates, er zijn meerdere musea en het plataan van Hippocrates is erg beroemd. Hippocrates was de eerste arts die de oorzaken van ziekte als iets natuurlijks zag in plaats van iets bovennatuurlijks. Hij wordt beschouwd als de grondlegger van de westerse geneeskunde. 

 

Dus boek nu nog snel jouw last minute Griekenland!

 

http://vakantiearena.nl