Top 12
Image default
Computers / Internet

Een pelletkachel kopen?

Wat is een pelletkachel precies? Een pelletkachel is een vervanger voor de haard. Deze vorm van energy systems maakt dus deel uit van de inrichting van je huis. De kachel lijkt op een gewone, ouderwetse kachel, maar de pelletkachel brand heel schoon. In vergelijking met reguliere verbrandingskachels is de pelletkachel verreweg het schoonst. U kunt ook niet zomaar alles in de pelletkachel verbranden. De kachel is uitsluitend bedoeld voor het verbranden van pellets. Dit zijn kleine houtkorrels. Deze korrels zijn gemaakt van kleine stukjes samengeperst hout. Deze pelletjes branden zover mogelijk op, zodat uiteindelijk meer dan 85 procent van de energie die in de pellets zit wordt gebruikt. De palletkachel kan als een normale kachel de ruimte verwarmen waar deze in staat. Verder kunnen sommige modellen met buizen ook andere ruimten verwarmen.

 

Voordelen

  • Een pelletkachel is de enige manier om met een verbranding je huis te verwarmen waar zeer weinig fijnstof bij vrijkomt.
  • Ondanks de verbranding ben je geheel CO2 neutraal. (Dit komt omdat wat je verbrandt biomassa is en geen fossiele brandstof.)
  • Met een pelletboiler kan je onafhankelijk van gas wonen. (Je bent onafhankelijk van het gasnetwerk, wanneer je op elektriciteit kookt.)
  • Minder CO2-uitstoot dan een normale HR-ketel.
  • Omdat een pelletkachel beter is voor het milieu dan een normale haard, krijgt u subsidie op het aanschafbedrag van de pelletkachel. Deze subsidie is minimaal €2.500,-!

 

Nadelen

  • De verbranding in een pellet boiler zorgt voor meer vervuiling door fijnstof dan een warmtepomp of een HR-ketel dat doet.
  • Voor de pellets heeft u altijd opslagruimte nodig. Deze kunnen ook niet zomaar overal worden opgeslagen, want deze moeten droog bewaard worden. Als de pellets niet goed droog zijn, verbranden deze niet goed.

 

Bent u geïnteresseerd in de aankoop van een pelletboiler? Of wilt u hier meer voer weten? Dan kunt u bij wijsmanduurzaam.nl geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. De offerte geeft u meer inzicht in uw financiële toestand.