Top 12
Image default
Computers / Internet

Een nieuwe laptop kan je gewoon zelf samenstellen

Een nieuwe laptop kan je gewoon zelf samenstellen

 

Een nieuwe laptop kopen. Altijd een uitdaging. Het duurt vaak even voordat je iets heb gevonden waar je helemaal tevreden mee ben. Wanneer je denkt dat die ene laptop aan al je eisen voldoet kom je er ineens achter dat de batterijduur maar drie en een half uur is. Of je ziet ineens dat de videokaart niet krachtig genoeg is om al je games mee te spelen.

 

Dit probleem had ik ook. Ik heb uren gezocht naar de ideale laptop. Mijn laptop moet een goede videokaart hebben, want ik wil niet alleen kunnen gamen op mijn laptop, maar ook gebruik kunnen maken van fotoshop en ik wil ook video’s kunnen editen. Dan mag mijn laptop ook niet te groot zijn. Het moet eigenlijk onder de 15 Inch blijven, want anders kan ik hem niet goed vervoeren. De belangrijkste eis was: niet te duur. Nu heb ik een laptop die bijna voldoet aan al mijn eisen, maar het heeft me enorm veel energie en tijd gekost om hem te vinden. Ook liep de frustratie hoog op.

 

Deze frustraties hadden me bespaart kunnen blijven als ik mijn laptop bijvoorbeeld zelf had samengesteld. Een laptop samenstellen is veel gemakkelijker dan je tijd verdoen op het internet. Een gaming laptop samenstellen had ik bijvoorbeeld makkelijk kunnen doen, maar ik dacht er pas te laat aan. Ik ben natuurlijk tevreden met de laptop die ik nu heb, maar als ik hem zelf had samengesteld dan had ik misschien nog een groter geheugen gekocht en een nog betere videokaart.

 

Wanneer je zelf een laptop gaat samenstellen, moet je natuurlijk eerst een model kiezen. Dan moet je kiezen welke software je geïnstalleerd wil hebben. Je mag zelf bepalen hoeveel opslag er moet zijn, welke processor jouw voorkeur heeft en welke videokaart je erin wil hebben. Het kost veel minder tijd  en de bedrijven die dit voor je doen, helpen je altijd graag.

 

Volgende keer dat ik een nieuwe laptop of computer koop, ga ik het ook zelf samenstellen. Dit in de hoop dat die zoektocht achterwegen blijft.

https://laptopzelfsamenstellen.nl/