Top 12
Image default
Computers / Internet

Een bad pool header of bad pool caller error? Zo los je die op!

Krijg je op je computer vaak te maken met een “bad pool header error” of een “bad pool caller error” dan houdt dit in dat er een fout is opgetreden bij het toewijzen of het gebruik van het geheugen van je computer. Het geheugen van je computer is ofwel het ram geheugen ofwel het opslaggeheugen.

Hoe kom je aan zo’n error?

Voor we naar de oplossing gaan, wil je waarschijnlijk wel weten hoe je aan zo’n error komt. Heel soms ontstaat de error na een softwareprobleem, maar meestal ontstaat zo’n error na een defect aan de hardware van je computer. We raden je dus vooral aan te beginnen met het controleren van de hardware. Hiervoor is het vaak al voldoende een aantal eenvoudige testen uit te voeren. Welke dat zijn, lees je hieronder.

Controleer het ram geheugen

Het ram geheugen is op diverse verschillende manieren te controleren. Het controleren van het ram geheugen overlaten aan Windows zelf is misschien wel de eenvoudigste manier. Windows heeft namelijk zelf een programma. Dit programma kun je starten door het commando mdsched.exe in het zoekvak van het startmenu in te voeren. Helaas is het zo dat ram geheugen bij een beschadiging niet hersteld kan worden. Wordt er een fout gedetecteerd, dan betekent dat dus dat je het geheugen moet vervangen. Ram geheugen kun je het best laten vervangen door een expert bij een computerreparatiebedrijf bij jou in de buurt.

Controleer de HDD of de SSD

Heb je het ram geheugen gecontroleerd? Dan is het controleren van de Hard Disk Drive (HDD) of de Solid State Drive (SSD) de volgende stap.

HDD

Klik met de rechtermuisknop op het icoontje van de harde schijf en kies vervolgens ‘Eigenschappen’. Ga naar het tabblad ‘Extra’ en klik op ‘Controleren’. Vink alle opties aan en start de test. Anders dan bij defecten aan het ram geheugen, kunnen defecten aan een harde schijf vaak wél hersteld worden. Zijn er na controle fouten gevonden, dan start je je computer opnieuw op en voer je de schijfcontrole nog een keer uit. Zijn na deze tweede controle weer fouten gevonden, dan kunnen deze meestal jammer genoeg niet meer hersteld worden.

SSD

De meeste fabrikanten van SSD’s hebben een tool (software) ontwikkeld voor het testen van een SSD. Denk dan bijvoorbeeld aan de Intel® Solid-State Drive Toolbox, de Kingston Toolbox 2.0 of de Corsair SSD Toolbox.

Blijf je problemen houden?

Blijft de bad pool header of bad pool caller error terugkomen? Laat je computer dan eens nakijken door een deskundige in laptop reparatie in Rotterdam. Deze weet ongetwijfeld precies wat er moet gebeuren om ervoor te zorgen dat je voor goed van deze fout(en) op je computer verlost bent. Veel succes!

https://www.pcrefresh.com/contact/computer-reparatie-rotterdam/