Top 12
Image default
Computers / Internet

Drie momenten waarop het internet niet optimaal werkt

 

Drie momenten waarop het internet niet optimaal werkt

Er is niet vervelender dat een internetverbinding dat niet optimaal werkt. Vooral als het gaat om momenten waarin je bijvoorbeeld een belangrijke Teams meeting hebt met je collega’s. Of wanneer je een online les aan het volgen bent. En misschien wel het allervervelendst: een spannende aflevering van je favoriete serie dat steeds hapert waardoor je niet op een ontspannen manier kunt Netflixen of tv kijken. Om dit soort vervelende situaties te voorkomen is het goed om te weten wanneer je het grootste risico loopt op trage internetverbindingen.

Corona-pandemie

De storingsdienst draait tijdens de pandemie overuren. Heel het land heeft regelmatig last van een slechte internetverbinding. Vrij logisch eigenlijk: het merendeel van de werknemers werkt nu vanuit huis. Dat betekent dat vrijwel iedereen tegelijkertijd gebruik maakt van zijn of haar eigen wifi-netwerk. Het gevolg: trage internet.

 

Tijdens de weekenden

Door de pandemie werken de meeste mensen al vanuit huis waardoor het internet voor iedereen wat trager werkt. Maar wat dacht je van de weekenden? Pandemie of niet, in het weekend heb je gegarandeerd te maken met langzaam internet. Het gaat hierbij vooral om de zondagen. Dan zitten de meeste mensen thuis. Toch is het niet normaal als je te vaak in het weekend last hebt van slecht internet. Kijk daarom bij een provider of het mogelijk of een nieuwe internetaansluiting aanvragenmogelijk is.

 

In de ochtend

Wat is het eerste wat de meeste mensen in dit tijdperk doen wanneer zij wakker worden? Jammer genoeg is het eerste wat alle Nederlanders doen is hun toestellen verbinden met het internet. Iedereen wil namelijk meteen controleren of er een nieuwe Whatsapp berichtje of bijvoorbeeld e-mail is binnengekomen. Als heel Nederland dat tussen 7.00 en 10.00 doet, dan is het niet raar dat je verbinding op die momenten van de dag vastloopt.  Werkt je internet niet optimaal in de ochtend? Dan weet je vanaf nu hoe dat komt.

 

https://www.groenewegendelft.nl/