Top 12
Image default
Computers / Internet

Drie manieren om bij te dragen aan een beter klimaat

Momenteel wordt het klimaatprobleem steeds meer besproken. Het klimaatprobleem heeft vervelende gevolgen die we momenteel al ervaren, denk aan overstromingen, mislukte oogsten en een zeespiegelstijging. Indien de huidige generatie zich niet zal inzetten om de klimaatverandering tegen te gaan, zullen de gevolgen op termijn verergeren.

Er zijn diverse manieren om bij te dragen aan een beter milieu. Hieronder staan drie tips beschreven om klimaatverandering tegen te gaan.

Duurzame zonnepanelen

Gedurende de dag koken we maaltijden, zetten we de verwarming aan en rijden we naar werk. Al deze handelingen stoten CO2 uit en vervuilen het milieu. Zo gebruiken we in huis veel energie. De energie wordt opgewekt door de verbranding van fossiele brandstoffen. Echter komt het bij de verbranding veel CO2 vrij; een situatie die we momenteel willen voorkomen.

Zonnepanelen installeren kan een mooi alternatief zijn. Je zult hierbij in staat zijn om zelf energie op te wekken. Al zal deze energie opgewekt worden aan de hand van de zon; een schone energiebron. Hierdoor zullen er, bij de productie, geen schadelijke stoffen vrijkomen en zul je bijdragen aan een schoner milieu.

Verwarming

Zoals hierboven aangegeven, is het gebruik van energie schadelijk voor het milieu. Het gebruiken van energie is niet geheel uit te sluiten, maar een vermindering is uiteraard haalbaar voor iedereen. Zo is het een kleine moeite om de verwarming iets naar beneden te zetten en een dekentje te pakken voor op de bank. Daarbij raadt de overheid de mensen aan om tijdens het slapen de verwarming  terug te zette naar 15 graden. Indien alle Nederlanders zich zullen inzetten, zullen we jaarlijks ruim 450 kilogram CO2 uitstoot besparen. 

Isolatie

Indien het koud is, zijn we allen in staat om de verwarming lekker hoog te zetten. Ieder kiertje of gaatje zal frisse buitenlucht binnenlaten, waardoor er nog meer gestookt zal worden. Door de isolatie van de woning te verbeteren, zal dit gunstig zijn voor het milieu én de portemonnee. Je zult de verwarming immers minder hoog te hoeven zetten om de woonkamer te verwarmen.

https://solar-box.nl/