Top 12
Image default
Computers / Internet

De waarde van vitamines

Vitamine, we horen het vaak genoeg voorbij komen, maar weten we echt wat het betekent? Vitamines zijn stoffen die voorkomen in drinken en eten. Er zijn verschillende soorten vitamines, in totaal zijn er dertien soorten vitamines. Vitamines zijn echt onmisbaar voor het lichaam. Ze zorgen voor een goede groei, een goede gezondheid en een sterke ontwikkeling. Over het algemeen kan het lichaam zelf geen vitamines maken. Daarom is het ook enorm belangrijk om deze vitamines binnen te krijgen doormiddel van eten en drinken. Bij een enkele soort vitamine kan het lichaam deze wel zelf produceren. Deze vitamine is vitamine D. Vitamine D wordt aangemaakt wanneer het lichaam in aanraking komt met zonlicht. Ook vitamine K kan door het lichaam aangemaakt worden. Dit gebeurt in kleine hoeveelheden in de maag.

Door gevarieerd en gezond te eten krijgen we over het algemeen genoeg vitamines binnen. Er komt daarom in Nederland ook bijna geen vitamine tekort meer voor. Toch merken we dat er bijvoorbeeld in de wintermaanden veel behoefte is naar vitamine. Dit komt omdat in de wintermaanden het lichaam veel meer op de proef wordt gesteld. Naast vitamines kunt u er in de wintermaanden voor kiezen om verschillende soorten stoffen binnen te krijgen doormiddel van pillen. Een voorbeeld hiervan is 5-HTP. U kunt dus doormiddel van pillen uw voedingspatroon aanvullen. Zo blijft u ook in de wintermaanden vitaal. Ik zou u aanraden uw apotheker of huisarts te vragen om advies. Zij kunnen u advies geven over welke vitamines u het beste kunt slikken. U zult na gebruik van deze pillen werkelijk verschil merken.

U kunt tegenwoordig vitamine pillen makkelijk online bestellen. Een voorbeeld hiervan is de webshop van Topvitamins. In deze webshops zijn alle vitamines, aanvullende voedingssupplementen en nog vele andere producten te vinden. Voel u beter in de wintermaanden en kies voor aanvullende voedingssupplementen en vitamines!

http://topvitamins.nl