Top 12
Image default
Computers / Internet

De oorzaak van gewelddadig gedrag

De oorzaak van gewelddadig gedrag 

Iedereen is wel is agressief geweest. Ook kan vrijwel iedereen vertellen dat een ander persoon wel is gewelddadig heeft gehandeld met het doel hem of haar schade toe te brengen. In de meeste gevallen gaat het om de verbale vorm. Dan gaat het alleen om het discrimineren, intimideren of ernstig beledigen van een ander persoon. Dat frustratie agressie veroorzaakt mag duidelijk zijn. Maar wat zijn de grote factoren die de aanleiding zijn tot dat gedrag?

 

Weinig slaap

De hoeveelheid uren slaap die een persoon gemiddeld per nacht nodig heeft verschilt enorm per persoon. Maar toch valt te concluderen dat de meeste mensen genoeg hebben aan 6 tot 8 uur slaap per nacht. Minder dan 6 uur slaap per nacht voor een lange tijd kan leiden tot slaaptekort.  Slecht slapen zorgt bij de meeste mensen ervoor dat zij zich niet meer lekker in hun vel voelen. Ze zijn daardoor prikkelbaar en kunnen snel overgaan tot ongewenst agressief gedrag.

 

Inactiviteit

Het gelukshormoon serotonine activeer je door onder andere regelmatig te sporten. Doe je dat niet en doe je in plaats daarvan het liefst heel de dag niets? Dan is de kans groot dat het gelukshormoon uitblijft. Ook dat kan leiden tot gedrag waar niemand op staat te wachten.

 

Stress

Iedereen heeft wel eens te maken met stress. Toch mag dat niet te de reden zijn om je agressief te gedragen tegenover andere mensen. Helaas komt het toch vaker voor dan we denken. Vooral op de werkvloer in instellingen ervaren medewerkers dat zij op een agressieve manier worden behandeld door patiënten en cliënten. Ook de werknemers krijgen hierdoor met meer stress te maken. Om te voorkomen dat ook zij zich ongewenst zullen gedragen is een training omgaan met agressie aan te bevelen.

Agressief gedrag komt helaas vaker voor dan we denken. Mensen die dat soort gedrag vertonen hebben vaak te maken met een slechte slaapkwaliteit, inactiviteit en veel stress.

 

https://www.zelfsterk.nl/