Top 12
Image default
Computers / Internet

Covid 19: De beste periode voor internetcriminelen om toe te slaan

Covid 19: De beste periode voor internetcriminelen om toe te slaan

Vraag een willekeurige cybersecurity specialistwanneer hij de afgelopen jaren de meeste overuren heeft gedraaid en je krijgt ongetwijfeld als antwoord: tijdens de pandemie. Eind 2019 kregen we op  de wereld voor het eerst te maken met de dodelijke Corona varianten. De virus verspreidde zich al snel naar de rest  van de wereld. Eind februari 2020 werden zelfs de eerste besmettingen in Nederland vastgesteld. Dit heeft de wereld voorgoed verandert. Zo werkten en studeerden mensen massaal vanuit huis. Zelfs belangrijke vergaderingen vonden achter een computerscherm plaats. En juist deze verandering maakt internetcriminelen actiever dan ooit.

Bedrijfsgegevens

Internet criminelen gaan met de tijd mee. Het gevaar daarvan is dat zij nu door op allerlei manieren  proberen in te dringen bij de gegevens van ondernemingen. Op de computer hebben bedrijven van alles bewaard. Hun agenda, financiële situatie en werksysteem is er te vinden.

 

Privé gegevens

Cyber security Nederlandis niet alleen belangrijk voor ondernemingen. Ook voor privégebruik is het ten alle tijden van belang om je goed te beschermen tegen indringers . Als het hen lukt om via virussen in je computer te komen, dan loop je gevaar dat zij op jouw naam ook inbreken in computers van andere mensen.

 

Geld weg

Als het de indringers lukt om in te breken de computer van een bedrijf of die van jou, dan proberen zij in de meeste gevallen als eerst je bankgegevens te achterhalen. Als dat lukt, doen zij allerlei aankopen op jouw naam.

 

Tijdens de pandemie is cyber criminaliteit vaker voorgekomen dan ooit. Werken en studeren vanuit huis is het afgelopen jaar de norm geweest. Zelfs vergaderingen werden achter een computerscherm bijgewoond. Dit heeft ervoor gezorgd  dat criminelen  er alles aan doen om bij de computers binnen te dringen. Als je een virus te pakken hebt, dan is de kans groot dat je een hoop geld armer bent.

https://www.rootsec.nl/