Top 12
Image default
Computers / Internet

Bubbelen voor uw gezondheid

Badend tot rust komen in eigen tuin, het klinkt onwaarschijnlijk. In Nederland gaat men van zwembroek, naar een dikke winterjas, naar een korte broek, naar een regenjas in één week tijd. Ondanks de onvoorspelbare weersverwachtingen is het mogelijk ontspannen, zelfs tijdens de wintermaanden! Een opblaasbare jacuzzi brengt deze wens in vervulling.

Gezondheid

In de huidige samenleving hebben veel mensen last van spanning en druk. Steeds vaker wordt er gezocht naar ontspanning, om even tot zichzelf te komen. Een jacuzzi heeft een aangename werking op lichaam en geest. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat het bad zelfs een helende en genezende werking kan hebben op de gezondheid.

Het drijfvermogen van water vermindert onder meer het lichaamsgewicht met meer dan 90%. Hierdoor wordt de druk op gewrichten en de spierspanning verlaagd. Deze verandering kan ledemaat- en spierpijn verminderen en de kans op reumatische pijn of symptomen van suikerziekte verkleinen.

Naast de positieve invloed op de druk en spanning, brengt het water ook voordelen met zich mee op het gebied van de bloedcirculatie. Het verwarmde water zorgt voor een verhoogde bloedcirculatie en het verwijdt de bloedvaten. Afvalstoffen worden beter afgebroken en een herstel van spieren en weefsels vinden sneller plaats.

Bovendien kan hydrotherapie (een behandeling waarbij water wordt gebruikt om bepaalde klachten te verlichten) hoofdpijn, chronische rug-, nek-, schouder- en schouderklachten en gewrichtspijn genezen door de gecombineerde effecten van verwarming, massage en drijfvermogen. Hierbij speelt de positie van de sproeikoppen een cruciale rol.

Onderhoud

Het buitenbad onderhouden hoeft helemaal niet veel tijd te vergen en zal desondanks veel lasten ontnemen. Het verwarmde water is een bron van bacteriën. Het is erg belangrijk de opblaasbare jacuzzi te vullen met leidingwater, onderhoudsproducten zullen zich hier gemakkelijker op hechten.

Zodra het bad volgelopen is, is het belangrijk dat de pH-waarde in orde is. De pH, ook wel de zuurgraad van het water, is de basis voor schoon en helder zwembadwater. Zonder de juiste waarde werkt chloor niet optimaal en is de kans aanwezig dat het zwembad groen zal worden. Zorg dat de pH-waarde van het bad tussen de 7,0 en 7,6 ligt; 7,4 is perfect. Om gemakkelijk aan de juiste waarde te komen, is PHplus of PHminus een prettig hulpmiddel.

Om de chloorwaarde te stabiliseren, is het gebruik van chloorshock genoeg. Eenmaal bij de juiste waarde, 3 tot 5 p.p.m, zorgt het gebruik van oplossende chloortabletten voor het behouden van deze waarde.

Bij de aanschaf van een intex jacuzzi wordt bij de bestelling direct een waterontharder geleverd en beschikt het bad over een zoutwatersysteem, dit zorgt ervoor dat u met slechts een kleine hoeveelheid zout het onderhoud van de spa achterwege kunt laten.

http://www.opblaasbare-bubbelbaden.nl/