Top 12
Image default
Computers / Internet

Boxspring kopen en hoelang deze meegaat

Boxspring kopen? Dan is het van belang dat u zich bezighoudt met het goed onderhouden van de boxspring. Een boxspring kopen is niet goedkoop, het verlengen van de levensduur van de boxspring daarom cruciaal. In dit artikel vindt u een aantal tips en tricks hiervoor.

Technische levensduur

De gemiddelde levensduur van een boxspring ligt ongeveer tussen de 20 en 25 jaar. Deze levensduur is natuurlijk afhankelijk van het onderhoud aan de boxspring. Tevens zijn de volgende factoren van belang:

De kwaliteit van de boxspring

Het soort boxpring, een harde of zachte boxspring.

Het lichaamsgewicht

Hoeveelheid transpiratie tijdens de slaap

Afhankelijk van deze factoren moet u rekening houden met de frequentie van onderhoud aan de boxspring. Het onderhoud aan de boxspring komt vaak neer op het luchten van het bed, de matrassen omkeren en frequent de bekleding van de boxspring te wassen.

Slijtage aan het matras

Het matras kent een minder lange levensduur als de boxspring zelf. U kunt ervan uitgaan dat het matras ongeveer 10 jaar mee zal gaan. Zodra u merkt dat het matras verzakt of juist bulten heeft is het tijd om een nieuw matras voor de boxspring te kopen. Als u zo lang mogelijk wilt uitstellen dat u een matras voor de boxspring moet kopen is het van belang om het matras regelmatig schoon te maken en om te draaien.

De elektrische boxspring

Het onderhoud van de elektrische boxspring is wellicht nog belangrijker. Doordat er gebruik wordt gemaakt van technische onderdelen in de boxspring zoals de motor en scharnieren is het van belang deze componenten van de boxspring goed te onderhouden. Men moet de scharnieren insmeren als zij gaan piepen. De motor van de boxspring moet men na gebruik laten afkoelen.

Indien men deze tips toepast kunt u zo lang mogelijk uitstellen dat u een nieuwe boxspring moet kopen. Toch een nieuwe boxspring kopen? Kijk op boxspringgekte.nl voor een ruim aanbod aan boxsprings.