Top 12
Image default
Computers / Internet

Bent u genoeg beveiligd

Verspreid over 6 maanden, van maart tot en met augustus 2020, werden er landelijk 19.311 inbraken geregistreerd. Ondanks de inbraken jaarlijks lijken af te nemen, neemt het interesse naar extra beveiliging toe. Steeds meer bewoners worden eigenaar van beveiligingscamera’s die rond het huis geplaatst worden. Inbraakbeveiliging brengt de mensen een veiligheidsgevoel en verkleint de kans op een geslaagde inbraak.

Camerabeveiliging

Dankzij de toenemende ontwikkeling van de technologie worden ook camera’s geavanceerder. Door scherpere beelden en chips is de camera in staat patronen te herkennen, denk aan gezichtsherkenning of kentekenregistratie. Daarnaast zijn er camera’s die de temperatuur van passanten herkent. Hierdoor kunt u als bewoner of winkeleigenaar het binnenlaten van klanten met ziekteverschijnselen voorkomen. De camera beveiliging zal u een breder beeld geven van de omgeving om uw huis of pand heen.

Alarmbeveiliging

Een alarmsysteem bestaat uit sensoren die bewegingen observeren. Zodra er een raam of deur geopend wordt waarop een sensor gemonteerd is, kan er een alarm afgaan. Een alarmsysteem beschikt over verschillende onderdelen. Veelgebruikte onderdelen hiervan zijn de infrarooddetectoren, magneetcontacten, glasbreukdetectoren en brand-, hitte-, en gasdetectoren. Bij een afgaand alarm wordt per direct de meldkamer ingeschakeld, waarna naar behoren gehandeld kan worden op de melding.

Toegangscontrole

Bij het verlenen van toegang kan er gebruik worden gemaakt van toegangsverlening of toegangscontrole.

Bij toegangsverlening is de beheerder in staat de deuren, sloten of ingang te openen of sluiten. Toegangscontrole gaat een stap verder in de beveiliging. Zo zorgt het controlesysteem voor de registratie en controle over de ingangen. Dankzij de controle registreert het systeem wie, waar en wanneer een persoon toegang krijgt tot het gebied. Daarbij slaat het systeem de informatie en persoonsgegevens op in een database. De eigenaar of manager krijgt hierbij het eigendom de database in te zien en het toegangsproces aan te passen.

http://groenewegendelft.nl