Top 12
Image default
Computers / Internet

Authentieke rieten daken

Oude boerderijen in kleine boeren dorpen. U bent er vast wel eens geweest of langsreden. De nostalgie druipt van deze boerderijen af. Vaak door de mooie oude stijl van de boerderijen en natuurlijk het rietendak, wat veel voorkomend is bij deze huizen. Vaak spreekt vooral dit rietendakons enorm aan. Het rietendak straalt ambacht uit en is tegenwoordig een enorme trend. Vroeger kregen veel huizen een rietendak, dit was in die tijd de goedkoopste dakbedekking. Vele oude boerderijen met rietendaken zijn door de jaren heen opnieuw bedekt met riet. De rietendakbedekking is na ongeveer dertig jaar namelijk aan vervanging toe. Deze vervanging wordt uitgevoerd door een rietdekker. Rietdekker is een gespecialiseerd beroep en wordt tegenwoordig uitgevoerd door gespecialiseerde rietdekker bedrijven. Deze bedrijven vervangen niet alleen oude rietendaken, maar kunnen tegenwoordig ook pannendaken vervangen door rietendaken. Vaak geven deze bedrijven u advies op maat over de beste mogelijkheden van uw huis. De vervanging kan wordt volledig, inclusief eventueel timmerwerk, door deze bedrijven uitgevoerd.

Naast de vervanging van rietendaken en de verandering van een pannendak naar een rietendak zijn er tegenwoordig ook veel nieuwbouw woning bedekt met riet.

Tegenwoordig gaat de moderne architectuur namelijk enorm goed samen met de dakenbelegging van riet. Riet geeft uw huis een exclusieve en unieke uitstraling.

Vaak zijn er toch veel twijfels bij het beleggen van uw huis met riet. Veel wordt gedacht dat rietendaken enorm brandbaar zijn en dus onveilig. Vroeger zou deze opmerking goed op zijn plaats zijn. Toen werden deze daken nog gebouwd met een open onderconstructie en konden vlammen zich snel verspreiden. Tegenwoordig is dit niet meer het geval. Deze daken worden gebouwd met een dichte onderconstructie en zijn daarom een stuk veiliger geworden.

Het rietendak geeft uw huis een exclusieve uitstraling. In tegenstelling met vroeger zijn deze daken enorm verbeterd en kunnen rietdekkers advies op maat geven voor uw specifieke wensen.

 

 

http://www.rietwerk.nl/