Top 12
Image default
Computers / Internet

6 voordelen van online scriptiebegeleiding

De scriptie is een enorme horde in het afstudeerproces. Gelukkig stellen onderwijsinstellingen scriptiebegeleiders beschikbaar en kun je altijd een studiegenoot om advies vragen. Maar niets gaat boven de betrouwbare en deskundige hulp van een online scriptiebegeleider, vinden wij. Hieronder lees je waarom scriptiebegeleiding van Scriptium boven alle andere vormen van begeleiding gaat.

 

  1. Persoonlijker wordt het niet

De scriptiebegeleider van school geeft ook nog les, begeleidt vele andere studenten en moet vergaderingen bijwonen en administratie bijhouden. De tijd die dan overblijft voor jouw specifieke scriptieproces is minimaal. Een online scriptiebegeleider van een extern bureau, bijvoorbeeld Scriptium, heeft alle tijd en aandacht voor alleen jouw proces. De begeleider luistert naar jouw persoonlijke wensen en behoeften en kan en wil vervolgens ook precies daarmee helpen.

 

  1. Concrete hulp

Elke scriptieschrijvende student kent de ergernis wel: er komt feedback dat iets niet goed is, maar er staat niet wat er precies fout is. Zo blijf je dezelfde scriptieonderdelen aanpassen tot je een ons weegt. Een begeleider die online scriptiebegeleiding geeft kan veel gerichter en concreter feedback geven. Ze gaan samen met je op zoek naar oplossingen voor zaken die nog niet lekker lopen. In plaats van dat ze zeggen: “je onderzoeksvraag moet afgebakend worden” gaan ze met je op zoek naar die afbakeningen tot er een nieuwe, betere onderzoeksvraag ligt.

 

  1. Scriptieveteranen

Een online scriptiebegeleider van Scriptium is niet alleen vakinhoudelijk een expert, ze hebben ook jarenlange ervaring met het begeleiden van studenten die hun scriptie schrijven. En het voordeel daarvan is dat ze zo’n beetje elk probleem al wel eens langs hebben zien komen. Ze draaien hun hand niet meer om voor tegenstrijdige feedback vanuit de onderwijsinstelling en kijken niet meer op van scripties die meermaals worden afgekeurd op ogenschijnlijk niets. Ze houden het hoofd koel en kunnen je overal doorheen slepen.

 

  1. Vakinhoudelijke expertise

Het voordeel van een online scriptiebegeleider is dat ze actueel werkzaam zijn in het vakgebied van jouw opleiding en scriptie. Ze kunnen dus enorm goed helpen met het actualiseren van je onderwerp en onderzoek, maar ook bijvoorbeeld met het vinden van recent bronmateriaal. Een online scriptiebegeleider staat midden in de maatschappij en slaat een brug tussen het theoretische leerveld en toegepaste kennis in de praktijk.

 

  1. Een luisterend oor

In het hedendaagse hogere onderwijssysteem wordt er veel druk gelegd op studenten. Dat kan leiden tot stress, frustratie en zelfs psychologische problemen. Even praten over de stress en over de moeilijkheden kan het verschil maken tussen een drukke periode en een burn-out. Online scriptiebegeleiders weten als geen ander hoe zwaar een studieperiode kan zijn en bieden graag een luisterend oor. Ze hebben vervolgens ook tips & tricks om te zorgen dat je jouw scriptieproces zo gezond en stressvrij mogelijk kan afronden.

 

  1. Behoud de controle

Niets is vervelender dan wachten op je begeleider van de onderwijsinstelling. Je wil graag verder met je scriptie, maar je moet afspraken maken, wachten op feedback en als je een vraag hebt, gaat er minimaal een dag of twee overheen voordat je mail terug kan verwachten. Het scriptieproces is een marathon en het is dus noodzakelijk dat je het tot het einde volhoudt en de touwtjes in handen hebt. Een online scriptiebegeleider staat altijd voor je klaar en je kunt met hem/haar duidelijke afspraken maken over feedbackmomenten en inleverdata. Zo houd je zelf de controle over je scriptie begeleiding!

https://www.scriptium.nl/scriptiebegeleiding/