Top12

Wat is een Office 365 back-up?

Een Office 365 backup zorgt voor een goede gegevensbescherming. Beter nog dan de standaard back-up service die meegeleverd wordt met het software pakket. Eenvoudig kopiëren zeker geen back-up is, en al helemaal geen goede back-up. Maar wat is een back-up? Ik leg het je graag uit in dit blog

Office 365 back-up een systematisch proces

Backupmyoffice365.nl zorgt er met Office 365 back-up voor dat er voor u op een correcte en professionele manier een back-up wordt gemaakt. Een enkele kopie van een bestand is zoals u zich vast kunt voorstellen nog geen back-up, omdat de back-up en zeker een goede back-up veel meer omvat: het is een systematisch proces. Een back-up die de naam waardig is, krijgt u dankzij Backupmyoffice365.nl.

Primaire doel

Het primaire doel van elke gegevensback-up is om de gegevens op elk moment te kunnen herstellen van de back-up. Daarom is het soms het belangrijkste aan een back-up het regelmatig testen van het back-up- en herstelproces en het oefenen van de noodsituatie – het verlies van bestanden – zonder risico’s te nemen. De bronnen van fouten tijdens de back-up kunnen zeer divers zijn. Een volledig back-upmedium, een defecte schijf of een schijf met los contact; en er bestaat een groot gevaar dat het “back-uppen” van gegevens mislukt. Om dit risico te verminderen, maken bedrijven steeds vaker gebruik van backupmyoffice365.nl.

Controle is beter

Ik heb met succes zelf een back-up van mijn gegevens gemaakt met een back-upprogramma. Kan ik nu rustig slapen?

Nog niet. Of de gegevens werkelijk met succes zijn geback-upt, weet men alleen als men ze met succes kan herstellen. Dus zorg ervoor dat u het uitprobeert. Alleen dan kunt u er zeker van zijn dat u een echte back-up heeft.

Belang van gegevens

Als ik een back-up van al mijn gegevens maak, neemt de back-up voor altijd veel te veel opslagruimte in beslag.

Het is het beste om niet alle bestanden op dezelfde manier te back-uppen, omdat dit te duur en tijdrovend is. Verdeel uw gegevens op basis van belang en vervangbaarheid.

Met Office 365 back-up maken professionals voor u een back-up van uw voorheen onbeveiligde, onmisbare en onvervangbare gegevens, zodat u geen angst hoeft te hebben wanneer per ongeluk een bestand, mail of contact wordt verwijderd en u daar te laat pas achter komt bijvoorbeeld.