Top 12
Image default
Computers / Internet

Ripple (XRP) schiet weer omhoog na goed nieuws πŸš€πŸ”₯

Eigenaren van cryptocoins hebben een spannende week achter de rug. Na slecht nieuws uit China en Zuid-Korea kreeg de complete markt een flinke klap. Bitcoin kelderde, Ripple liep sterk terug na een piekmoment en andere cryptocurrency’s volgden. Panikerende investeerders wilden opeens van hun munten af. Vaak gaat het om consumenten die voor het eerst een flinke daling mee maken, omdat ze eind vorig jaar in de digitale munten zijn gestapt.

Ripple incasseert flinke klap

De kans is dan groot dat je XRP hebt, de munt die op Ripple draait. Ripple bleef het grootste gedeelte van 2017 op 0,20 dollar hangen, maar ontplofte in december. Opeens klom de cryptocoin naar maar liefst 3,00 dollar. De munt kreeg mainstream aandacht. Consumenten staken er massaal hun geld in. Vergis je overigens niet: de coin zit alsnog op 2,00 dollar, ver boven het gemiddelde niveau van 2017.

Stijging ripple koers

Toch was het even schrikken. Nu hebben we gelukkig goed nieuws voor je: Ripple heeft een samenwerking met MoneyGram aangekondigd. Ripple is al sinds 2004 bezig met het ontwikkelen van een systeem voor banken en betalingsverwerkers. Daarvoor moeten die partijen echter wel aan boord komen. Het bedrijf liet al weten dat in 2018 maar liefst drie van de vijf grootste betalingsverwerkers trials gingen doen met het revolutionaire systeem. Hier lees je wat de munt zo bijzonder maakt.

MoneyGram gaat dit jaar de XRP-technologie in zijn betalingssysteem verwerken. Daardoor worden de klassieke liquiditeitsproblemen van het bedrijf opgelost. Ripple maakt de internationale transacties niet alleen sneller, maar ook goedkoper. Het nieuws komt vlak na de bevestiging dat de overname van MoneyGram door Alibaba niet door gaat. Goed nieuws dus, en dat zie je terug in de koers van de cryptocoin. We zien weer groene cijfers en flinke groei. Houd echter in het achterhoofd dat XRP niet hetzelfde is als Ripple. Gebruik van het onderliggende systeem betekent niet per se dat de munt die jij hebt ook ingezet gaat worden. De twee zijn natuurlijk wel verbonden. Al met al ziet de toekomst van de cryptocoin er rooskleurig uit. Verwacht in de komende maanden meer van dit soort aankondigingen, want het ambitieuze bedrijf heeft meerdere samenwerkingen in de pijplijn zitten.