Top12

De verhuismotieven van ouderen met een woning vol trappen

De verhuismotieven van ouderen met een woning vol trappen

Woon je al jaren  in een groot huis met meerdere verdiepingen?  Zijn je kinderen al het huis uit en ben je niet van plan om dat huis in te ruilen voor een nieuwe woning? Komt het er gewoon kortweg op neer dat je niet wil gaan verhuizen, ondanks je nu in een te groot huis woont? Dan is de kans toch groot dat je twijfelt. De meeste Nederlanders die boven de 50 jaar zijn en uiteindelijk toch besluiten tot het besluit komen om te gaan verhuizen geven de schuld aan de trappen. Zij zien het niet meer zitten om dagelijks de trap op en af te moeten lopen om op een andere verdieping te komen. Hoe komt dat eigenlijk?

Slechte conditie

Allereerst willen veel mensen boven de 50 af van een woning met trappen omdat zij zich ervan bewust zijn hoe slecht hun conditie is. Na een aantal trappen krijgen zij al te maken met kortademigheid.

 

Ouderdom

Niet alle 50 plussers hebben een slechte conditie. Er zijn ook veel woningeigenaren die toch willen verhuizen omdat zij vooruit durven te denken. Het blijft namelijk een feit dat er een moment komt waarbij hun conditie wel verslechterd en traplopen daardoor zwaarder wordt.  Als je op dat moment jezelf pas afvraagt ‘hoeveel kost een traplift ?’ , dan ben je waarschijnlijk al te laat.

 

Visite

Er zijn ook mensen die graag willen verhuizen omdat zij weten dat er familieleden zijn die hun minder vaak zullen bezoeken door de vele trappen die zij hebben. Verhuizen naar een nieuwe woning met minder trappen is voor hen dan een van de mogelijkheden om dat probleem te voorkomen. Echter kan het gelukkig in dat geval ook op een andere manier opgelost worden. Op momenten dat familie met een slechte conditie langskomt, dan is een traplift hureneen betere optie.

https://www.economy.nl/